Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Već večeras

Analni seks za početnike: Top četiri poze s kojima je najbolje 'probiti led'

Možda si ga već isprobala, a možda želiš, ali nikako da se to dogodi. Analni seks nije svima drag, no ako ste se odlučili da ćete ga isprobati, izdvajamo jednostavne poze koje bi mogle unaprijediti prvo iskustvo. I zapamti: samo polako i sa zaštitom!

amy-humphries-80_rzBTm-Js-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Neke straši i sama pomisao na analni seks, dok se drugi s vremena na vrijeme vole upustiti u ovu aktivnost. Iako bi osjećaj isprva mogao biti čudan, a možda i bolan, analni seks ne mora biti noćna mora pod uvjetom da partner i ti to doista želite. Frajeri su često veći zagovornici analnog, ali nužno je – zaista nužno – da prije toga razgovarate, a onda se i dobro opustite.

Mišićima oko anusa treba vremena da se opuste i da se ti uzbudiš, a lubrikant bi vam ovdje trebao biti glavni saveznik. Za razliku od rodnice koja se prirodno podmazuje, s anusom to nije slučaj – a ne moramo ti valjda govoriti da bi 'na suho' bilo bolno i neugodno što nije poanta seksa. Zato se preporučuju lubrikanti na bazi vode koje je manje vjerojatno da će se isušiti. Osim toga, prije eksperimentiranja s analnim nužno je posjetiti kupaonicu jer je higijena od velike važnosti kad je u pitanju ova vrsta seksa.

Image
Za jačanje intimnosti

Horoskop otkriva koja seks poza najviše odgovara tvom znaku

"Sapun i obična voda trebali bi biti dovoljni za pranje stražnjice", kaže seksologinja Jessica O’Reilly. Za one koji se žele dodatno osigurati, mogu posegnuti za klistirom ili korištenjem fiziološke otopine potaknuti veliku nuždu. Nakon toga tuš pa pravac spavaća soba. Osim higijene i postupnog zagrijavanja, nužno je koristiti kondom kako bi spriječila prijenos spolno prenosive bolesti – pritom ga je obavezno promijeniti prije prelaska na vaginalni seks ili obrnuto. Mijenjajte prezervative i perite ruke kako zbog bakterija iz rektuma ne bi došlo do infekcije vagine.

OK, sad kad smo te podsjetili na ključne stvari, spomenimo koje se poze analnog seksa savjetuju početnicima. Ako se prvi put susrećete s ovim, neka partner počne s jednim prstom pa s dva i tek onda, ako ti je ugodno, s penisom.

shimmer fallback

Možda shvatiš da to nije tvoj đir, a možda ti se baš svidi, a evo i jednostavnih poza. Najlakše bi ti bilo biti na leđima, trbuhu ili na 'sve četiri'.

Budi najbolja verzija sebe.
1/5
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.