Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Ljubavni odnosi

Nije važna samo ljubav: 5 jasnih znakova da te partner ne poštuje

Istraživanja pokazuju da je nedostatak poštovanja glavni prediktor prekida veze, a često se pokazuje kao grubost, nelojalnost i nedostatak brige

milan-popovic-FHvpa4-Fpu8-unsplash (1).jpg
Foto: Unsplash

Lude zabave, isti smisao za humor i ljubav su nešto što će svaku ljubavnu vezu odvesti u dobru budućnost, ali ipak ništa nije važnije od međusobnog poštovanja. No, ponekad se znakovi nepoštovanja ne vidi jer su ljudi više fokusirani na ljubavne osjećaje, ali za kvalitetnu vezu vrlo je važno graditi poštovanje od samog početka veze.

Image
Prekinuti s dečkom ili ne?

'Ako ovo je kraj...': Znakovi da je vaša veza gotova

"Poštovanje je važna komponentna svake zdrave veze, ali i apsolutno važna za dugoročni uspjeh", objašnjava klinička psihologinja dr. Carla Marie Manly za Bustle. "Kada je prisutno iskreno poštovanje, partneri će osjećati kako su cijenjeni, viđeni, ali i sigurni. S druge strane, kada nedostaje poštovanje oboje bi mogli osjećati ogorčenost, ljutnju, ali se i početi opreznije ponašati", dodaje dalje.

shimmer fallback

Nepoštovanje se pojavljuje u mnogim formama, ali postoje neki opći oblici. Istraživanja pokazuju da je nedostatak nepoštovanja glavni prediktor prekida veze, a često se pokazuje kao grubost, nelojalnost i nedostatak brige. No, kako Manly dalje kaže, ovo se može promijeniti ako partneri osvijeste problem i počnu ga rješavati. To je ono što se događa poslije, ali prvo treba utvrditi poštuje li te partner, a sljedeći znakovi pokazuju da toga nema i da trebate raditi na međusobnom poštovanju.

Budi najbolja verzija sebe.
1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.