Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Za zavodljiv pogled

Znaš li kako pravilno koristiti uvijač za trepavice?

Duge i bujne trepavice sve volimo imati, no nismo baš sigurne kako se koristi uvijač za trepavice

estudio-bloom-up1YpJMhdgk-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Primer, maskara, umjetne trepavice, minival… sve su to stvari koje činimo kako bi dobile efekt punih i dugih trepavice. Uvijač za trepavice još je jedna od beauty pomoćnika koji se često mogu pronaći u našoj kozmetičkoj torbici, no znaš li kako se pravilno koristi?

Image
Za raskošne trepavice

Od noviteta do klasika: Top maskare za proljeće

Prvi uvijač za trepavice izumljen je još u 20-im godinama prošlog stoljeća te je dizajnom bio vrlo sličan današnjim modelima. Od samog početka, uvijač za trepavice bio je vrlo popularan proizvod, a u prilog mu je išla i činjenica da nije bio vrlo skup.

Danas sve manje koristimo uvijač za trepavice jer se sve više okrećemo umjetnim umetcima i trepavicama. Mnoge od nas brzo su odustale od njega, no problem nije u samom proizvodu nego jednostavno nismo sigurne kako se pravilno koristi. Istražile smo kako pomoću uvijača dodatno naglasiti trepavice u samo nekoliko koraka. Jednom kada naučiš kako ga pravilno koristiti zaboravit ćeš na skupe umetke ili umjetne trepavice.

Odaberi pravi proizvod za sebe

Prvi i najvažniji korak je odabrati pravi uvijač za trepavice. Na tržištu postoje dvije kategorije uvijača: oni što uvijaju trepavice pritiskom i oni koji to čine toplinom. Ako misliš da nisi dovoljno vješta i da si sklona nesrećama, možda je najbolje da započneš s običnim uvijačem i tek kasnije prijeđeš na grijani.

Prednost grijanog uvijača je činjenica da trepavice dulje ostaju uvijene, no ponekad se ne isplati previše riskirati za ljepotu. Koji god uvijač da odabereš, provjeri je li dovoljno velik ili sitan kako bi pristajao tvom oku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Započni s čistim trepavicama

Jedna od najvećih greški koju radimo kada je u pitanju uvijanje trepavica je uvijanje trepavica na koje smo već stavile maskaru. Trepavice prije samog uvijanja trebaju biti potpuno čiste. To znači da na njima ne bi trebala imati niti ostatke od jučerašnjeg make up-a niti svježe nanesenu maskaru. Ako uvijaš trepavice koje na sebi imaju proizvode, riskiraš da će se one međusobno zalijepiti ili čak iščupati. Ono što možeš napraviti prije uvijanja je našminkati kapak.

Pravilno uvijanje

Prvi korak uvijanja je da uvijač za trepavice pravilno držiš, kao što bi držala škare. Otvori ga do kraja i pažljivo prinesi trepavicama. Jednom kada si sigurna da su sve trepavice unutar uvijača, pažljivo ih pritisni i pulsirajućim pritiscima drži oko 10 sekundi. Postupak ponovi za jači efekt.

Maskara i briga

Nakon što si uvila trepavice pomoću uvijača, vrijeme je da naneseš omiljenu maskaru. Ako ti se sviđa kako trepavice izgledaju, maskaru možeš potpuno preskočiti.

Kada si završila s uvijanjem trepavica, uvijač prebriši odstranjivačem šminke kako bi uklonila i najmanje tragove šminke. Pospremi ga u odgovarajuću kutiju i bit će spreman za ponovno korištenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.