Zaštiti svoju kožu od niskih temperatura

Topla, šuškava i nestabilna jesen nas ne napušta, a stižu sve hladnije temperature koje mogu naškoditi tvojoj koži ako je ne njeguješ na pravi način i odgovarajućim preparatima.

Sunce nije jedini neprijatelj kože

Neophodno je da prilikom sunčanja koristiš kremu sa zaštitnim faktorom i većina se toga i pridržava, ali možda nisi znala da sunčeve zrake i štetno UV zračenje nisu jedini neprijatelji tvoje kože. U hladnim jesenskim i zimskim mjesecima neprijatelji tvoje kože su hladan vjetar, suh zrak i česte promjene temperature. Sve ove promjene utječu negativno na tvoju kožu i čine je ispucanom i suhom, a takva koža uzrokuje ubrzano starenje i stvaranje bora.

Preduhitri posljedice niskih temperatura

Prehrana

Sve počinje s pravilnom i uravnoteženom prehranom. Neophodno je da se pravilno i zdravo hraniš jer se posljedice loše prehrane oslikavaju na tvojoj koži. Osobito je važno da na nižim temperaturama unosiš omega 3 masne kiseline koje i kožu i kosu, a i nokte čine zdravijima i ljepšima.

Piling za lice – obvezno uvrsti u svoju beauty rutinu

Piling je važan jer pomaže ukloniti mrtve stanice koje se talože na tvojoj koži i „guše“ je. Zbog mrtvih stanica na koži dolazi do skupljanja sebuma i začepljivanja pora, a sve to vodi nastanku mitesera, ljuštenja kože i drugih problema. Pilingom ćeš omogućiti da i drugi preparati koje nanosiš na kožu prodru dublje i učinkovito djeluju. Postoje dvije vrste pilinga: mehanički i kemijski. Mehanički pilinzi su oni koji sadrže granule koje fizički otklanjaju mrtve stanice, a kemijski takoreći tope mrtve stanice. Preporučujemo ti da barem jednom tjedno napraviš mehanički piling, a kemijski svakih 10 dana.

Umjerena njega i hidratacija

Znamo da ti na nižim temperaturama jako gode duge i tople kupke i duže tuširanje toplom vodom, ali ti predlažemo da to prakticiraš umjereno. Ako to radiš prečesto, nestat će zaštitna ulja iz kože što dovodi do bržeg isušivanja. Trudi se da u svoju rutinu radije ubaciš kratka tuširanja toplom vodom i da obvezno hidriraš kožu odmah nakon tuširanja, dok su ti još pore otvorene. Također ti preporučujemo da sapun zamijeniš nekim kremastim gelom na bazi ulja koji će dodatno hidrirati tvoju kožu.

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.