Budi najbolja verzija sebe.

Zaboravi na narančinu koru i masne naslage uz ovih deset krema protiv celulita kojima vjeruju i žene i dermatolozi

Sramiš se nositi kratke hlačice i suknje zbog celulita na nogama? Isprobaj neku od ovih anticelulitnih krema koje su kroz godine dokazale svoje djelovanje

Sve žene dijele isti strah – strah od celulita i narančine kore. Ružne masne naslage na bedrima, stražnjici i trbuhu mogu nam znatno utjecati na samopouzdanje i učiniti nas nezadovoljnima našim izgledom, a borba protiv tih mrskih neprijatelja može se činiti kao uzaludan posao. Pa ipak, postoje načini kako je moguće odnijeti pobijedu protiv celulita. Kombinacija anticelulitnih masaža, zdravog načina života i gel krema koje prodiru u naše tkivo i razgrađuju masne naslage mogu nam uvelike pomoći da nam koža ponovno zablista u punom sjaju.

Inače, celulit definiramo kao potkožnu naslagu tkiva s tkiva s karakterističnim udubinama i čvorićima koje još nazivamo i narančinom korom. Do gomilanja celulita dolazi zbog masnoća i toksina pod kožom koji uzrokuju slabljenje vezivnog tkiva koje kao svoj rezultat ima nabiranje gornjeg sloja kože. Najčešće ga žene počinju primjećivati već u ranom pubertetu, a u odrasloj je dobi svakodnevica više od polovice ženske populacije.


Loše prehrambene navike, sjedilački način života i nedovoljno kretanja glavni su razlozi zašto se ne možemo otarasiti iritantnog izgleda narančine kože na svom tijelu, pa bismo se prvenstveno trebali posvetiti promijeni životnih navika i njima pokušali utjecati na smanjenje masnih naslaga u tijelu.

Hormoni igraju važnu ulogu u nastanku i formiranju celulita. Od svih hormona pretpostavlja se da estrogen ima ključnu ulogu u nastanku celulita iako za ovakve tvrdnje nema pouzdanih kliničkih dokaza. zbog estrogena pojavnost celulita kod pripadnika muškog spola, osim u slučajevima manjka androgenih spolnih hormona, je drastično niža.

Velike razine stresa, preskakanje obroka, neispavanost i iscrpljenost su stanja koja dodatno olakšavaju nastanak omraženog celulita, no jednako tako, uz pravilnu ishranu, vježbanjem i masažama možemo uvelike smanjiti pojavu narančine kore na svom tijelu.

Budi najbolja verzija sebe.


Niskokalorična hrana, vježbe snage i kardio treninzi, osam sati sna – to su neki od elemenata koje bi trebala uključiti u svoju rutinu želiš li postići što bolje rezultate u borbi protiv celulita, a mogu ti pomoći i mnoge anticelulitne kreme.

Od skupljih do budget varijanti – na tržištu je danas moguće pronaći anticelulutne kreme i gelove za svačiji džep i po svačijim preferencijama. Kombinacije mirisa, ekstrakata i djelovanja su bezbrojne, a ti samo moraš odabrati onu koja ti se čini najboljom.

Izdvojile smo deset vrlo popularnih anticelulitnih krema koje vole i žene i dermatolozi, a sve ih možeš kupiti u Hrvatskoj.

1/11
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.