Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Test zona: L'Oréal Pure Clay maske za lice

L'Orealova Pure Clay linija maski za lice sadrži moćni spoj 3 gline – rasul, kaolin i montmorilonit

Test zona: L'Oréal Pure Clay maske za lice
Budi najbolja verzija sebe.

Jako volim koristiti maske za lice i mišljenja sam kako bi one trebale biti nezaobilazni dio beauty rutine svake žene. Na naše su tržište nedavno stigle L’Oreal Paris Pure Clay maske za lice pa sam dobila priliku da ih isprobam. Kakav su dojam na mene ostavile, doznajte u nastavku. 

L'Orealova Pure Clay linija maski za lice sadrži moćni spoj 3 gline – rasul, kaolin i montmorilonit. 

Kaolin – bijela glina, poznata po svojstvima apsorpcije nečistoća i prekomjernog sebuma; montmorilonit – glina bogata mineralima, poznata po svom djelovanju protiv nesavršenosti; rasul – glina sa visokom koncentracijom oligo-elemenata, poznata po tome što pomaže u pročišćavanju tena. 

Linija Pure Clay se sastoji od 3 različite vrste maski za lice:

  • Pure Clay Glow s biljnim ugljenom – maska za blistaviji ten
  • Pure Clay Purify s ekstraktom eukaliptusa – maska za pročišćavanje i matiranje kože
  • Pure Clay Exfo s ekstraktom crvenih algi – maska s efektom pilinga za ujednačeniji ten 


shimmer fallback


Glavna svrha svih triju maski je očistiti kožu lica, odnosno napraviti detoksikaciju a koža bi nakon toga trebala biti blistavija, svježa i čista. Sve tri maskice dolaze u vrlo lijepoj staklenoj ambalaži koja djeluje pomalo luksuzno. Maske se razlikuju po boji (crvena, zelena i siva), a sama ambalaža vrlo podsjeća na ambalažu krema za lice. 

Za početak ću vas upoznati sa stanjem svoje kože koja je prilično problematična. Naime, ja imam vrlo osjetljivu kožu koja je sklona nepravilnostima. Inače imam problema sa suhoćom kože, no suprotno od svih pravila, moja kože s dolaskom hladnijih dana i grijanjem prostorija postaje masnija i počinju mi se pojavljivati bubuljice, a ujedno je i dehidrirana te sklona perutanju. Pretpostavljam da je to zbog suhog zraka i velikih promjena temperature. Isto tako, bubuljice mi iskaču i svaki put kad prođem kroz nekakvu stresnu situaciju. Proizvodi za masnu kožu su mi uglavnom previše agresivni, dok mi proizvodi za suhu kožu opet u potpunosti ne odgovaraju zbog viška sebuma koji mi se u zimskim danima često javlja. Tako da kod odabira proizvoda za čišćenje i njegu kože lica koristim proizvode za osjetljivu kožu sklonu nepravilnostima. 


shimmer fallback


S obzirom na to da su L'Oreal Pure Clay maske namijenjene detoksikaciji kože, a to je upravo što meni treba tijekom ovih jesenskih i zimskih dana, jedva sam dočekala da ih isprobam. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.


By: Kovrčava Sue

L'Oreal Paris Pure Clay Glow


Što kaže proizvođač?

Laboratoriji L'Oreal Paris odabrali su tri gline i kombinirali ih sa ugljenom, kreirajući masku koja djeluje kao magnet za izvlačenje nečistoća. Kremasta tekstura maske intenzivno pročišćava kožu čineći je proljepšanom, bez isušivanja. 

Koža je trenutno pročišćena i izgleda svježije. Nakon jednog tjedna koža je blistavija i može da diše. Dužom upotrebom koža postaje vidljivo transformirana. 

Što ja kažem?

Pure Clay Glow maska za lice je sive boje i nanosi se na očišćeno lice u tankom sloju, izbjegavajući predio oko očiju i usana. Masku treba ostaviti 5 do 10 minuta da se osuši a potom je isprati vlažnim ručnikom ili toplom vodom. 

Sviđa mi se što sve tri maskice ispod zelenog poklopca imaju još jedan, bijeli poklopac koji služi kao zaštita, a i na taj način su manje šanse da ćete zaprljati ambalažu. Maska miriši jako lijepo, a njezin je učinak vrlo zanimljiv. Naime, nakon što sam je nanijela prema uputama, maska me počela lagano peckati i grijati. Nisam sigurna da li mi se samo učinilo da mi maska grije lice ili je to način na koji ona zapravo djeluje. Peckanje i učinak zagrijavanja osjećala sam samo prvih par minuta. Moguće je da na taj način maska izvlači nečistoće iz kože. Maska je kremaste teksture i lako se nanosi prstima. Na licu sam je držala nekih desetak minuta, a potom se maska počela sušiti. Nakon toga sam je isprala toplom vodom. Ispire se lako i jednostavno. 

Mogu reći da mi je ova maska vidljivo i jako dobro očistila lice, nakon nje koža gotovo da škripi od čistoće. Koža je na dodir bila mekša i čišća, no nakon korištenja ove maske neophodna je dobra hidratacija. Barem je tako bilo u mom slučaju. Smatram da će ova maska najviše odgovarati osobama s masnom kožom koje imaju problema s viškom sebuma i aknama. 

Učinkom koji je maska ostavila na mom licu sam zadovoljna tako da ću je sigurno nastaviti koristiti. 

Pure Clay maska za efekt blistavijeg tena 3 gline + biljni ugljen


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

L'Oreal Paris Pure Clay Purify

Što kaže proizvođač?

Laboratoriji L'Oreal Paris odabrali su tri gline i kombinirali ih sa ekstraktom eukaliptusa poznatog po svojstvima pročišćavanja. Kremasta tekstura maske čisti pore i uklanja viša sebuma čineći kožu matiranom i pročišćenom, bez isušivanja.

Koža je trenutno osvježena i pročišćena. Nakon jednog tjedna sjaj na koži je smanjen, a koža je čistija i mekša. Dužom upotrebom koža postaje vidljivo transformirana i može da diše.

Što ja kažem? 

Ova je maskica zelene boje, a nanosi se na očišćeno lice s time da treba izbjegavati područje oko očiju i usana. Masku treba držati 5 do 10 minuta i potom je isprati toplom vodom ili obrisati vlažnim ručnikom.

Vrlo lijepo i dosta intenzivno miriši, lijepe je kremaste teksture i lako se nanosi.  Nakon nanošenja se počinje lagano sušiti i stezati. Ja sam osjetila i lagano peckanje (osobito u predjelu oko nosa), no ništa strašno. Držala sam je na licu nekih desetak minuta i potom sam je isprala toplom vodom. Učinak koji je ova maska ostavila na moje lice me u potpunosti oduševio. Koža mi je na dodir bila mnogo mekša i nježnija, a nekako sam osjetila i da je čišća, kao da je maska baš izvukla nečistoće. Čini mi se da mi je na površinu izvukla i sve one sakrivene bubuljice (koje su čekale svoj trenutak da izbiju), što smatram vrlo pozitivnim učinkom. Sve u svemu vrlo sam zadovoljna ovom maskom za lice i sigurno ću je nastaviti koristiti. 

Pure Clay maska za pročišćavanje i matiranje kože 3 gline + ekstrakt eukaliptusa


shimmer fallback


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

L'Oreal Paris Pure Clay Exfo

Što kaže proizvođač?

Laboratoriji L'Oreal Paris odabrali su tri gline i kombinirali ih sa ekstraktom crvenih algi, poznatih po svom svojstvu pročišćavanja i ujednačavanja kože. Zrnasto kremasta tekstura maske radi piling kože čineći je vidljivo blistavijom, bez isušivanja. 

Koža je trenutno mekša, glađa i ujednačenija. Nakon jednog tjedna upotrebe pore djeluju suženo a tekstura kože je profinjenija. Dužom upotrebom koža postaje vidljivo transformirana, sa ujednačenim tenom. 

Što ja kažem?

Pure Clay Exfo maska za lice je crvenkaste boje i u sebi sadrži sitne granule koje rade piling kože. Maska prefino miriši, onako na svježe. Kod samog nanošenja maske već radite lagani piling zbog zrnaste teksture. Nakon nekoliko minuta maska počinje zatezati i sušiti se na licu, a osjeti se i lagano peckanje, no ništa strašno. Maska se koristi tako da se nanosi tanak sloj na čistu kožu, izbjegavajući područje oko očiju i usana, 2 do 3 puta tjedno. Ostavi se da djeluje 5 do 10 minuta, a zatim se ispire toplom vodom ili vlažnim ručnikom. Granule koje maska sadrži su sitne, ali prilično grube tako da je s ovom maskom uistinu moguće napraviti adekvatan piling kože lica. Mene je ova maska oduševila, možda čak i najviše od svih triju maski. Predivno miriši, a koža je nakon nje tako lijepa i glatka na dodir te vrlo mekana. 

Zaključak: Sve tri maske iz linije Pure Clay vrlo dobro očiste lice, a da pritom i lijepo njeguju kožu. Svaku od spomenutih maski koristila sam samo jednom, tako da je ovo tek moj prvi dojam. Proizvođač napominje da je masku potrebno koristiti 2 do 3 puta tjedno za vidljive rezultate, no ja mogu zaključiti da je koža lica čak i nakon samo jednog korištenja vidljivo ljepša i pročišćena. 

Pure clay maska s efektom pilinga za ujednačeniji ten  3 gline + ekstrakt crvene alge


shimmer fallback


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.