Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Standardi ljepote

I oni žele zaustaviti vrijeme: Što je to 'muški' botoks i kako se razlikuje od 'ženskog'

Ovaj vrlo popularni tretman među nježnijim spolom ima uzlaznu putanju i među muškarcima koji pod utjecajem popularne kulture žele izgledati mlađe i sakriti glavne znakove starenja, ali botoks ubrizgavaju i neka druga područja

profimedia-0509976732.jpg
Foto: Profimedia
Budi najbolja verzija sebe.

Prvi put se pojavio prije četrdesetak godina, a danas je dio milijunske industrije koja je promijenila standarde ljepote i starenja, utjecala na rodne pa i na kulturne identitete u nekim segmentima.

Image
Iz prve ruke

Test zona: Isprobala sam tretman Profhilo kako bih maknula umor s lica, a rezultati su me iznenadili

Iako su žene glavni konzumenti te su u 2020. godini napravile oko 4 milijuna raznih tretmana botoksom, za svoj fizički izgled sve više brinu i muškarci koji su u istoj godini iskoristili oko 250.000 tretmana. Ovaj vrlo popularni tretman među nježnijim spolom ima uzlaznu putanju i među muškarcima koji pod utjecajem popularne kulture žele izgledati mlađe i sakriti glavne znakove starenja-bore. Među njima su mnogi poznati i slavni, a jedan od kontroverznijih kozumenata je i Christiano Ronaldo.

Nije tajna da slavni nogometaš jako brine o svom fizičkom izgledu te da se podvrgnuo estetskim zahvatima ubrizgavanja botoksa, ali njegovo lice nije jedini dio tijela koji je 'botoksirao'. Strani mediji tvrde kako je Ronaldo ubrizgavao botoks u intimne dijelove tijela, točnije penis, a navodno to čini sve više muškaraca diljem svijeta.

Oba spola na ovakve tretmane, neovisno o tretiranim dijelovima tijela dolaze očekujući isti rezultat, no sam proces peglanja bora se razlikuje između muškaraca i žena, kao i preferecije. Evo i zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Preferencije- botoks u području pazuha

I muškarci i žene imaju slične preferencije a to je da njihove bore nestanu kako bi uspješno zamračili koju godinu. Ali postoje razlike u željama. Žene uglavnom zahtijevaju maksimalan efekt koji je moguće postići a da se izbjegne 'smrznuto lice' kao posljedica, dok frajeri ipak žele nešto blaži, prirodniji efekt. Uz to, žene su uglavnom fokusirane na facijalne tretmane, a muškarci uz uređivanje lica, botoks najviše ubrizgavaju u područje pazuha jer se na taj način sprječava znojenje.

shimmer fallback

Tretman penisa

Sve više muškaraca diljem svijeta podvrgava se ovom intrigantnom tretmanu, a popularizirao ga je upravo slavni nogometaš Christiano Ronaldo. Ubrizgavanje botoksa u penis prolongira ejakulaciju, što je i znanstveno dokazano eksperimentom na više od 70 muškaraca koji su sudjelovali u istraživačkom procesu. Botoks je tako kod muške populacije, osim za estetsku korekciju, postao popularan i kao glavno medicinsko rješenje za liječenje prerane ejakulacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Tretman skrotuma

Svatko ima svoju slabost, mi žene uglavnom patimo zbog bora na licu, a frajeri zbog istog problema na- testisima. Muške spolne stanice mogu opstati na temperaturi nižoj od temperature tijela, zbog toga se testisi nalaze izvan organizma. No, zbog toga je skrotum testisa izložen temperaturnim razlikama zbog kojih se koža skuplja i širi,a taj proces s vremenom dovodi do obješene, neatraktivne kože. I tom problemu je doskočila moderna korekcijska medicina ubrizgavajući botoks u skrotum testisa dajući mu tako 'zategnut' izgled.

shimmer fallback

Muškarcima više botoksa

Prema statistikama botoks se najčešće ubrizgava na području čela i kod muškaraca i kod žena s tim da je za isto područje kod muškaraca potrebna veća količina ubrizganog botoksa nego kod ženske populacije iako oni teže prirodnijem izgledu. Taj efekt se postiže ubrizgavajući botoks na manjem zahvaćenom području nego kod žena.

shimmer fallback

Snažniji spol je osjetljiviji

Iako je uvriježeno suprotno, koža muškaraca je prokrvljenija je i sklona je krvarenjima tijekom procesa ubrizgavanja što otežava cijeli tretman. Zbog toga je muškarcima potreban drugačiji pristup iako je tretman isti za oba spola.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.