Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Kao diva Zlatnog doba Hollywooda

Make up lookovi iz pedesetih koji i danas izgledaju divno

Pedesete godine prošlog stoljeća iznjedrile su brojne trendove koje nosimo danas, posebno kada je riječ o šminki, a ove najviše volimo

Penelope
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Trendovi se uvijek ponavljaju i tome smo svjedoci iz godine u godinu - ono što je bilo veliki hit u sedamdesetima, osamdesetima ili devedesetima danas se ponovno nosi, bilo da je riječ o odjeći, frizurama ili make up lookovima.

A posebno kada govorimo o šminiki, možemo primijetiti da sve više inspiracije uzimamo iz prošlih desetljeća, posebno iz pedesetih godina, koje su u svijetu ljepote iznjedrile najveće trendove koje i danas obožavamo.

Image

Baš poput Marilyn Monroe i Audrey Hepburn: 5 beauty trikova holivudskih ikona

Ikone poput Marilyn Monroe, Audrey Hepburn i Dorothy Dandridge bile su samo neke od žena koje su predstavile danas već legendarne trendove u šminkanju, a koje posebno vežemo za pedesete godine - od takozvanog "krilatog" tuža za oči do savršeno glamuroznih usana i hrabro istaknutih obrva.

Svi ti trendovi aktualni su i danas, a mi smo izdvojile neke odlične make up lookove koji odaju počast Starom Hollywoodu s modernim preokretom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Istaknute obrve

Smjele obrve, tekući tuš za oči i savršene usne predstavljaju neke od najboljih trendova ljepote iz pedesetih godina, a hrabro istaknute obrve nose se i danas. Kako bi izgledale tamnije i gušće, ispuni ih olovkom ili pomadom, a na kraju ih "počešljaj" gelom za učvršćivanje kako bi cijeli dan ostale na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

"Krilati" tuš za oči

Svaki makeup look s "krilatim" tušem za oči odaje počast trendu iz pedesetih, a izgleda toliko elegantno u svakoj prilici. Ako tražiš moderan zaokret koji je nešto dramatičniji od klasičnog "krilatog" eyelinera, napravi deblju i dulju liniju, a cijeli look začini crvenim ružem.

Savršene usne

Glamurozne i pune usne u nježnim, ali i odvažnim bojama bile su velik trend u pedesetima, a ovaj look na svima prekrasno izgleda. Uparen s dramatičnim umjetnim trepavicama, i danas izgleda sjajno i idealan je za svaku priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Svakodnevni glamur

Svatko zaslužuje malo glamura u svom svakodnevnom životu, a ovaj makeup izgled elegantan je i idealan za svaki dan. Od nježnih nijansi na obrazima do smjelih obrva, tekućeg tuša i precizno oblikovanih usana, sve na ovom looku prikazuje ono čemu smo se oduvijek divili u trendovima iz pedesetih.

Elegancija pedesetih

Klasične i elegantne crvene usne uz "krilati" eyeliner svojevrsni je simbol pedesetih koji je ostao pravi klasik i desetljećima kasnije. Kada ne znaš kako se našminkati, ovaj look uvijek je dobra ideja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Plavo sjenilo

Plavo sjenilo bilo je iznenađujuće popularno u pedesetima, a i danas izgleda sjajno, posebno u ljetnim danima. U kombinaciji s crvenim ružem i razbarušenim obrvama izgleda jednako moderno i odvažno.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.