'Sijedo je in': Slavni frizer pomaže ženama da prihvate svoju prirodnu boju kose, a rezultati su top

On je majstor sijedih transformacija: termin bojenja kose kod njega može potrajati i do 10 sati, a novu boju temelji isključivo na tvom prirodnom sijedom uzorku kose

Sve je počelo prije tri godine. Žena je ušla u kalifornijski salon poznatog frizera i kolorista Jacka Martina i rekla mu da sama boji kosu svaka 3-4 tjedna već godinama zbog svojih sijedih. Ipak, kako je trenutno u mirovini, izrazila je želju za frizurom o kojoj se ne mora toliko brinuti. Kako mu je rekla, sada želi više uživati i uštedjeti što više vremena.

Jack Martin prihvatio je izazov i odmah su započeli razgovarati o idejama. Na kraju su odlučili obojati sijedu kosu srebrnim nijansama, kako bi istaknuli njezinu prirodnu kosu i smanjili joj česte odlaske u frizerske salone i kupovinu boja za kosu. 

Naravno, žena je bila jako zadovoljna rezultatom, a i Jack je bio toliko zadovoljan svojim djelom da je transformaciju objavio na Instagramu. Kako to obično biva s društvenim mrežama, njegova transformacija postala je viralna, a ovom frizeru počeli su stizati brojni slični zahtjevi. Od tad je postao stručnjak za srebrne i sive transformacije u bojenju kose.

, rekao je frizer za portal Allure. To je definitivno privlačan stupanj fleksibilnosti, uz dodatni bonus koji ti omogućava da prigrliš svoje prirodne nijanse.


Transformacije se obično rade tijekom jednog termina koji može potrajati i do 10 sati. Kako je frizer objasnio na Instagramu, započinje korištenjem ekstraktora boja za uklanjanje preostalih umjetnih boja. Zatim, ostavljajući netaknute sive korijene, izbjeljuje ostatak glave kako bi pripremio kosu za novu srebrnu boju. Dalje - i to je trik - novu boju temelji isključivo na prirodno sijedom uzorku kose. Od klijentica traži da dođu sa sedam do deset centimetra izraslog korijena kako bi mogao proučiti kako njihova kosa izgleda prirodno, odnosno kakve nijanse mora birati. Zatim ponovno stvara taj uzorak za cijelu kosu. 

"Neke klijentice sijede sprijeda, a straga su puno tamnije, pa cijelom miksu dodajem i malo tamne boje", objašnjava. Nakon višesatnog procesa, klijentice napuštaju salon s elegantnom i senzacionalnom verzijom svojih prirodnih nijansi.

Da je ovaj frizer zaista majstor sijedih transformacija, dokazuje i činjenica da su njegovu pomoć potražile i neke slavne dame, između ostalih i Jane Fonda i Sharon Osbourne koje su nakon godina i godina bojenja kose napokon prihvatile svoje prirodne nijanse. U nastavku smo izdvojile neke od njegovih najboljih transformacija, stoga zaviri u galeriju i uvjeri se sama kako 'sijeda' kosa može izgledati nevjerojatno dobro.

Crna obojena kosa pretvorena u pepeljasto plavu

Od tamno bakrenih tonova do sivo srebrnih nijansi

Srebrna kosa potpuno jednaka izraslom korijenu

Transformacija Sharon Osbourne: od tamnocrvene do platinasto plave

Transformacija sijedih sprijeda s odgovarajućom kombinacijom po cijeloj kosi

Srebrna kosa koja pomlađuje

Svijetle i tamne bakrene nijanse pretvorene u srebrne pepeljaste tonove

Transformacija Jane Fonde: od zlatnoplave do srebrne
Od smeđe boje do prirodnih sivih tonova

'Sol i papar' look

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.