Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Najtraženija frizura 2023.

Razbarušeni bob - popularna frizura koju trenutno žele baš svi

Slojevit, pomalo neuredan, ali itekako glamurozan, razbarušeni ili "chopped" bob trenutno je najtraženija frizura, a mi znamo sve o njoj

bob-frizura.jpg
Foto: www.profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

"Nova godina, nova ja" - izreka je to koju često čujemo, a sigurno smo ju i same nekada izgovorile. Nova godina savršeno je vrijeme za promjenu, a ako žudiš za promjenom frizure, imamo odličnu ideju - takozvani "chopped" bob ili razbarušeni bob, koji je trenutno jedna od najtraženijih frizura, a popularizirala ga je glumica Jenna Ortega.

Image
Mašti na volju

Valovita, midi ili slojevita? Evo koja je bob frizura savršena za svaki oblik lica

Naime, prema izvješću Look Fantastica o svim trendovima u svijetu ljepote, razbarušeni bob jedna je od najtraženijih frizura, a pretraživanja pojma "chopped bob haircut" porasla su za nevjerojatnih 550 posto! Dakle, razbarušeni bob nedvojbeno je "it" frizura ove zime, a ova kratka, čupava i divlja frizura definitivno će probuditi buntovnicu u tebi.

A zvijezda nove Netflixove serije "Wednesday" pokazala nam je kako se to radi - Jenna Ortega se umjesto klasičnog, tupog boba odlučila za slojevitu i glamurozniju verziju ove popularne frizure koja spaja "grunge glam" i "goth glam". Ovakvu frizuru možeš imati i ti, a prvo moraš odlučiti koliko kratko želiš ići.

"Prvo odaberi željenu duljinu koja ti najviše odgovara jer će, kako frizer bude dodavao slojeve i kratio kosu, frizura ispasti malo kraća od klasičnog boba", za Glamour je objasnio Ortegin frizer Dave Stanwell i dodao da, osim toga, ovu frizuru trebaš prilagoditi teksturi svoje kose, jer ako je kovrčava, ne bi ju smjela previše skratiti, s obzirom na to da će zbog kovrča izgledati još kraće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Bez obzira na to što je ovaj razbarušeni bob nejednake dužine i što je vrlo slojevita frizura, svejedno može izgledati odlično ako ga stiliziraš kako treba. Dave savjetuje da je manje zapravo više, pa preporučuje prirodno sušenje kose na zraku, a sa sušilom za kosu možeš osušiti jedino pramenove oko lica. A u nastavku donosimo još nekoliko ideja kako "isfurati" ovu popularnu frizuru.

Lagano slojeviti bob

Ako nisi 100% sigurna kako će na tvojoj frizuri izgledati svi ti silni slojevi, odluči se za jednostavnu frizuru poput ove, s minimalnim slojevima. S razdjeljkom sa strane, ova će frizura izgledati savršeno glamurozno i s njom ćeš biti spremna za svaku priliku.

Platinasti "chopped" bob

Slojeviti i razbarušeni bob izgleda odlično bez obzira na boju kose, pa čak i ako je tvoja kosa svijetle, platinaste nijanse. Uz odgovarajuću njegu i proizvode za stiliziranje može izgledati itekako dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Kovrčavi razbarušeni bob

Razbarušeni bob izgleda sjajno na svim tipovima kose, pa i na onoj kovrčavoj. Ako si prirodno kovrčava, a želiš isprobati nešto novo, ova bob frizura najbolji je izbor za tebe.

Razbarušeni bob s dugim šiškama

Ako želiš da tvoj bob izgleda malo drugačije, no bojiš se isprobati klasične šiške, odluči se za duge zavjesa šiške s razdjeljkom na sredini koje će tvoju frizuru definitivno podići na novu razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.