Budi najbolja verzija sebe.

Makeover - prosinac

Kako smo Lukreciji Bajo podarili novi look

Budi najbolja verzija sebe.

Dobitnica makeovera za ovaj mjesec je devetnaestogodišnja Lukrecija Bajo iz Metkovića. Studira promet u Zagrebu, a na makeover na portalu Žena.hr prijavila se iz znatiželje.

„Prijavila sam se sasvim slučajno, iz znatiželje, poslala sam slike i iznenadila se kad sam saznala da sam osvojila makeover. Nikad nisam bila sklona velikim promjenama, ništa ekstravagantno, ali danas se prepuštam rukama stručnjaka“, rekla je Lukrecija.

Lukrecija je uvijek nosila dugu kosu koju je bojila u srednje smeđu nijansu. Imala je i jako dugu kosu, probala je ekstenzije, plave pramenove, ali je uvijek mislila da joj ne pristaje plava kosa kao ni šiške.Frizerke iz Beauty centra Božica odlučile su Lukreciji skratiti i malo posvijetliti kosu i napraviti ravne guste šiške na čelu.

Budi najbolja verzija sebe.Lukrecijina kosa je duga, ravna, mekana, dosta stanjena pa su je najprije skratili ravnom linijom da izgleda zdravije.
Na početku su malo navlažili kosu da ne osjeća peckanje boje.Da bi se osvježila kosa, posvijetlili su je s gustim svijetlim pramenovima. Tu i tamo su ostavljeni njezini smeđi pramenovi jer nije cijela kosa posvijetljena. Gore je stavljeno i par ne preuočljivih bakrenih pramenova samo za osvježenje.

Budi najbolja verzija sebe.Iza je šišanje ravno, na licu su ravne guste šiške, a sa strane se laganim postepenim šišanjem otvara lice.
Cijela kosa je posvijetljena gustim pramenovima, nekoliko nijansi svjetlijim od njezine tamne boje, a između je ubačeno i par blago bakrenih pramenova koji se prosijavaju među njezinim tamnim i novim svijetlim pramenovima.
Pramenovi su svijetlosmeđe, bež boje, a takve nijanse pristaju svima.Kosa prošarana ovakvim pramenovima puno se lakše održava od jedne iste boje na cijeloj kosi. Izrast se neće vidjeti tako brzo kao kod kose u jednoj boji i neće biti jako uočljiv.Šiške su guste i ravne na čelu, ali moći će ih nositi i na stranu.
Feniranje je ravno, a Lukrecija se sama ne fenira jer joj je kosa prirodno ravna pa nema potrebe.

Make up
Lukrecija se preko dana uopće ne šminka, osim navečer za izlaske pa su joj u Beauty centru Božica odlučili napraviti lagani dnevni look.Obrve su duge pa ih je trebalo malo skratiti škaricama.Na lice je kozmetičarka prvo nanijela hidratantnu kremu. Lucija ima normalan, čisti ten, tek malo proširene pore sa strane na obrazima pa nema potrebe za stavljanjem previše pudera. Puder se nanosi četkicom da ga ne bude previše.Korektor u svjetlijoj nijansi prekriva podočnjake i daje svježinu licu.Sjenilo je prirodne boje u nježnim bež tonovima. Ispod obrva je sjenilo u svjetlijem tonu od onog na kapku oka. Ispod oka, na donji kapak izvana je naneseno lagano sjenilo u toploj, svijetlosmeđoj boji da se osjenča rub oka.Lukrecija ima prirodno duge trepavice na koje se nanosi crna maskara.
Da bi oko izgledalo svježije, na unutarnji kapak se stavlja bijela olovka.Obrazi su blago osjenčani rumenilom.Na gornji kapak u tankoj crti uz trepavice nanesen je tuš smeđe boje koji se za večernji izlazak može pojačati.
Da bi obrve izgledale gušće potrebno ih je zasjeniti smeđom bojom.Prije nanošenja ruža usne se obrubljuju olovkom u prirodnoj boji usana. Ruž je u nježnoj bež ružičastoj boji, a sjajilo također u istoj boji, nježnoj ružičastoj.„Super sam zadovoljna frizurom. Mislila sam da mi svijetla boja kose ne stoji dobro, ali ispalo je da mi pristaje. Ekipa koja me danas uređivala mi je uvelike pomogla da pronađem svoj novi izgled. Šišanje mi se također sviđa, šiške su mi promjena, ali sam zadovoljna. I šminka je super. Nadam se da će se moje prijateljice ugodno iznenaditi mojim novim izgledom“, rekla je Lukrecija na kraju svog makeovera.Tajana Tretnjak
Foto i video: Mario Besprska


Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.