Budi najbolja verzija sebe.
Istina ili mit

Istražile smo pomažu li šamponi s kofeinom kod gubitka kose

Vjerojatno si vidjela reklame ili čula hvalospjeve o šamponima s kofeinom, ali potiču li zaista rast kose? Evo što kažu stručnjaci

Možda si primijetila da ti se kosa prorijedila ili je možda došlo do neobjašnjivog porasta gubitka kose ili si oduvijek imala tanku kosu - ali bez obzira na uzrok, uvijek ima nade za poboljšanjem.(Foto: Unsplash)

Budi najbolja verzija sebe.

Što je šampon s kofeinom?

Najjednostavnije rečeno, šampon s kofeinom ima isti učinak na tvoju kosu kao kava koju (vjerojatno) svako jutro piješ: pomaže stimulirati i energizirati vlasište kako bi pomogao potaknuti rast kose, dok istovremeno obnavlja folikule dlake.

Kako šampon s kofeinom djeluje?

Kao što objašnjava trihologinja Lisa Caddy za portal Stylist: "Kofein je blagi stimulans i može povećati cirkulaciju krvi, a iako sam sastojak neće primijetno zaustaviti stanjivanje i gubitak kose, često se koristi u profesionalnim tretmanima u salonu, a postoji i neki dokazi koji ukazuju na to da kofein osvježava,obnavlja iubrzava rast kose."

Koliko često bi se šampon s kofeinom trebao koristiti?

"Predlažem da proizvod koristite svaki put kad šamponirate i/ili oblikujete kosu, ovisno o vrsti proizvoda", objašnjava trihologinja. "Važno je da mu date nekoliko mjeseci da počne djelovati, jer može proći neko vrijeme prije nego primijetite značajnu razliku. Na taj način sami možete procijeniti rezultate."

U nastavku smo izdvojile neke od najboljih šampona koji sadrže kofein, a koji su dostupni na našem tržištu.

1/8
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.