Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Strateške točke

Želiš li da ti parfem dulje traje, nanosi ga na ova mjesta

Tek nekoliko kapi na pravim mjestima tvom će parfemu produljiti djelovanje, a tebe učiniti neodoljivom gdje god se pojaviš

profimedia-0189862141.jpg
Foto: Profimedia
Budi najbolja verzija sebe.

Kada se ujutro prije polaska na posao namirišeš, želiš da se tvoj fini parfem osjeti cijeli dan, no to najčešće nije slučaj. Ispari već do ručka, a jedino za one najkvalitetnije postoji vjerojatnost da će ti i u kasnim večernjim satima priskrbiti kompliment kako baš lijepo mirišeš.

Image
Muškarci ih obožavaju

Odabrali muškarci: Pet najzavodljivijih ženskih parfema

Gdje nanijeti parfem da što dulje traje?

shimmer fallback

Želiš li svom parfemu produljiti djelovanje, odnosno učiniti da dugo zanosno mirišeš, kod nanošenja ciljaj ključne točke, a njih je sedam. Da se razumijemo, to ne znači da se moraš pošpricati parfemom sedam puta - tada bi te mogli osjetiti i u drugoj zgradi, već da izabereš dvije ili tri točke i na njih nanosiš parfem. Pročitaj u nastavku koje su to točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Kosa

Kad nanosiš parfem rasprši par kapljica po kosi. Kosu nećeš prati tijekom dana, a ni ne znoji se tako da postoje velike šanse da tvoj parfem na njoj dugo izdrži. Osim toga, tko god prođe kraj tebe osjetit će diskretan miris tvoje kose, a i ti ćeš ga osjećati.

shimmer fallback

Iza uha

Prema stručnjacima, ovo je odlično mjesto za parfem jer je riječ o pulsnoj točki. Otkucaji srca aktiviraju parfem zbog čega će se osjetiti kroz cijeli dan. Osim toga, koža na pulsnim točkama je toplija, nego na ostatku tijela, a toplina parfem dodatno aktivira. No, nemoj ga špricati iza uha jer ćeš ga nanijeti u prevelikoj količini. Umjesto toga, stavi ga na jagodicu srednjeg prsta i nanesi iza uha.

shimmer fallback

Unutarnja strana lakta

Ovo je još jedna pulsna točka na kojoj će se parfem dulje zadržati. Za razliku od unutarnje strane zgloba, s koje ćeš parfem isprati dok pereš ruke, to se neće dogoditi ako ga nanese 30-ak centimetara iznad zgloba, na područje lakta.

shimmer fallback

Stražnja strana koljena

Pogađaš - ovo je još jedna pulsna točka na tijelu koja je kao stvorena za tvoj omiljeni parfem, osobito ako nosiš suknju ili haljinu jer će se u tom slučaju miris lakše širiti oko tebe. No, ova taktika nanošenja parfema djeluje i kada si u hlačama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Dekolte

Ovo je primjereno čak i ako ideš na posao ili na obiteljski ručak. Ne moraš imati otvoreni dekolte kako bi se miris osjetio. Naime, toplina između grudi aktivirat će parfem te će se on širiti kroz odjeću pa ćeš ga osjetiti i ti i oni koji su u tvojoj blizini.

shimmer fallback

Korijen vrata

Vjerojatno špricaš parfem na vrat, no stručnjaci savjetuju da budeš konkretnija i ne špricaš ga po cijelome vratu, već se usredotočiš na jednu točku - onu jamicu na dnu vrata, koju obrubljuje ključna kost. Tu se nalazi još jedna pulsna točka na tijelu.

shimmer fallback

Na šal ili maramu

U zimskim danima parfem našpricaj na šal ili maramu i osjetit ćeš ga danima, sve dok isti ne staviš u perilicu na pranje. No, budi oprezna kada parfem nanosiš na odjeću, odnosno na bilo koju tkaninu, jer može ostaviti mrlje. Bolja opcija je špricnuti parfem pred sebe u zrak pa proći kroz mirisni oblak.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.