Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Je t'aime…

Šiške kakve je nosila Jane Birkin i ovog su proljeća pravi hit

Ova slavna glumica i dan danas služi kao velika modna inspiracija, a najbolje kod ove frizure je to što pristaje baš svima

profimedia-0167139422.jpg
Foto: www.profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Već smo shvatile kako su šiške doživjele veliki povratak ovog proljeća. Jedne od najpopularnijih definitivno su retro šiške, na primjer one kakve je nosila legendarna engleska glumica, pjevačica i manekenka jedinstvene ljepote - Jane Birkin. Osim po njezinim ulogama u art filmovima, pamtimo je po pjesmi Je t'aime… moi non plus koju je otpjevala u duetu sa Sergeom Gainsbourgom 1969. godine.

Birkin je bila i ostala modna ikona, po njoj je nazvana kultna torbica, a ove godine sve želimo frizuru kakvu je nosila legendarna glumica. Birkin, koju smatraju jednom od prvih influencerica, živjela je i u Londonu i u Parizu, a njezin je stil uspješan spoj modnih utjecaja ova dva grada: engleski cool i francuski šik. Njezin zaštitni znak bile su opuštene, ležerne kombinacije - uvijek se činilo kao da se previše dobro zabavlja da bi trošila vrijeme na smišljanje outfita.

Šiške kakve je ona nosila posebne su po tome što nemaju ravnih, oštrih rezova i mekano padaju preko obrva. Ključ je u tome da djeluju pomalo neuredno, kao da si kosu osušila na zraku i samo nehajno kroz nju prošla prstima. Bez puno truda- a tako sexy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Frizuru s Birkin šiškama najlakše ćeš održavati upotrebom šampona za suho pranje kose jer se kosa na čelu lako i brzo može zamastiti pa svojim šiškama na taj način tijekom dana možeš vratiti svježinu i poletnost.

Trend su prihvatile mnoge Influencerice, među njima i francuski model Louise Follain te pariška 'it' djevojka Mara Lafontan. Zanima te kako nositi Birkin šiške? Evo malo inspiracije s Instagrama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Zavodnički

Ovakve duže šiške u prvi plan stavljaju tvoje oči, a za posebno zavodnički look najbolje je da dotiču trepavice.

Za sve oblike lica

Birkin šiške pristajat će svima, a ako imaš četvrtasti ili srcoliki oblik lica, najbolje će biti da imaš razdjeljak po sredini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Razigrano

Najbolje kod ovog tipa retro šiški je što idu savršeno i uz vrlo dugu kosu, bez da djeluju kao da između ostatka kose postoji nagli, neprirodni prijelaz.

Efekt pomlađivanja

Birkin šiške savršeno uokviruju tvoje lice i brišu s njega 10-ak godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Dodaj volumena

Uz par poteza s okruglom četkom pri sušenju, Birkin šiške će dobiti na volumenu taman onoliko koliko treba da ne djeluju previše stilizirano.

Razdjeljak na stranu

Za još razigraniji dojam, šiške možeš počešljati u stranu, osobito ako si se odlučila za nešto kraću varijantu frizure inspirirane 60-tima.

Tupi rez

Zbog načina na koji Birkin šiške mekano padaju na tvoje čelo, ova frizura može ujedno biti i slatka - i super sexy.

Birkin i bob

Ove vintage šiške savršeno pristaju uz valovitu kosu, a ona ne mora nužno biti duga kao što ju je nosila sama Birkin čiji je postala zaštitni znak. Birkin šiške savršeno funkcioniraju i uz trendi bob.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.