Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Trikovi koji uvijek pale

Evo kako isfenirati kosu da izgleda kao da si bila u salonu

Feniranje kose može nam zadati dosta muke, no uz ove male savjete stručnjaka tvoja frizura će uvijek biti postojana i savršeno bujna

Feniranje kose
Foto: www.profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Jedna od najjednostavnijih stvari kod oblikovanja kose zasigurno je feniranje, no ako se ne znamo dobro fenirati, onda nam se ovaj zadatak često pretvara u noćnu moru koja na kraju najčešće završi odustajanjem i vezanjem repa. I dok smo još relativno nedavno mogle bezbrižno zakazati termin kod frizera i prepustiti se rukama stručnjaka koji nam uvijek savršeno oblikuju kosu, s dolaskom pandemije koronavirusa stvari su se zakomplicirale, a mi smo sve više i više prepuštene same sebi.

Tako smo u protekloj godini naučile kako da same stručno manikiramo vlastite nokte, čupamo obrve, ali i slažemo kompliciranije frizure. Međutim, gradivo uvijek valja s vremena na vrijeme ponoviti, pa ti ovog puta donosimo male savjete profesionalaca kako da tvoja kosa baš uvijek bude savršeno isfenirana, bujna i raskošna.

Postupak feniranja kose zapravo možemo podijeliti u šest jednostavnih, kratkih koraka. Prvo nagni glavu tako da ti kosa visi i suši ju prolazeći kroz nju prstima. Dok kosa nije gotovo posve suha, nemoj se truditi oblikovati je okruglom četkom jer će ti se ruke umoriti od držanja fena u zraku, a rezultat neće biti spektakularan. Kad je kosa gotovo posve suha, uspravi glavu. Prije nego se uhvatiš četke, kosu dodatno isfeniraj prolazeći kroz nju prstima u smjeru pada kose kako bi izbjegla stršanje mlade kose.

Zatim je bitno da odabereš četku za oblikovanje kose. Trebat će ti četka okruglog tipa, a korisno je znati da će manja okrugla četka bolje stvarati valove u kosi i dizati kosu od tjemena, odnosno idealna je za voluminozne frizure. Velika okrugla četka je lakša za ravnanje kose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Kosu podijeli u deset do petnaest pramenova, ovisno o njezinoj gustoći i zatim počni proces feniranja četkom. Feniraj uvijek od korijena prema vrhovima kose, a glava fena treba biti okrenuta prema podu tako da zalegne sitne vlasi umjesto da ih odiže od ostatka kose. Kad dođeš do vrhova, četku trebaš zarotirati više puta, a zatim cijeli postupak ponoviti po potrebi.

Za postizanje efekta pune i voluminozne kose, gornje ćeš slojeve pramenova trebati isfenirati i s donje strane, u području uz sami korijen kose. Pripazi da se ne opečeš kad prinosiš sušilo blizu vlasištu i obavezno zaštiti svoju kosu sredstvom koje ublažava negativne učinke topline. Na ovaj bi način trebala uvijek biti zadovoljna rezultatom svog feniranja.

Image
Čista kosa u trenu

Spas u zadnji čas: 10 odličnih šampona za suho pranje kose

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.