Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Nježni, prirodni i blistavi

Babylights pramenovi - savršeni prirodni look za ljetne dane

Babylights pramenovi su najprirodniji način posvjetljivanja kose - osobito tamnije kose. Ako voliš suptilan, osunčani izgled, ovaj je trend u bojenju kose upravo za tebe

profimedia-0660740514.jpg
Foto: Profimedia
Budi najbolja verzija sebe.

Postoji razlog zašto toliko slavnih žena izgleda kao da su na godišnjem odmoru tijekom cijele godine - a nema veze s jet-set stilom života. Mnogi od nas ne znaju, da je taj sjaj obasjan suncem zapravo rezultat pametne tehnike bojenja kose zbog koje kosa izgleda zdravo i kao da si se upravo vratila s dvotjednog odmora u tropskim krajevima.

Image
Okupana suncem

Medeni pramenovi - boja kose koja donosi osjećaj proljeća

U pitanju su babylights pramenovi, suptilniji i prirodniji pramenovi od onih koje su su mnogi isprobali u prošlosti. Omiljeni svima, od Dakote Johnson do Jodie Comer i Jennifer Aniston, babylights pramenovi su ključ za boju kose koja uopće ne izgleda kao da je bila na frizerskom tretmanu, već kao da je prirodno takva.

"Babylights su nježni pramenovi – puno sitniji i nježniji od klasičnih pramenova, a koji izgledaju kao da su razliveni po kosi", objašnjava slavni frizer John Clark za Vogue i dodaje: "Daju kosi onaj posebni sjaj kao od sunca." Sve o ovoj tehnici bojenja kose, kome pristaje i kako se održava - provjeri u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Svježi, prirodni i blistavi

Poznat po stvaranju prekrasnih boja zbog kojih kosa izgleda kao da je posvijetlila prirodno na suncu, Clark je majstor babylight tehnike i kaže da je to jedna od njegovih najtraženijih usluga bojenje u salonu. Ideja iza ove tehnike je stvoriti boju koja izgleda kao da ju je "podiglo sunce, kao kosu koja djeca dobiju nakon cijelog ljeta provedenog na suncu", objašnjava. "Ne samo da stvara prirodni učinak posvjetljivanja na kosi, već također istog trenutka dodaje dimenziju i volumen."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Kolorist Justin Anderson, koji brine o pramenovima brojnih slavnih žena, od Margot Robbie do Gwyneth Paltrow, rekao je isto, dodajući da se zdrava kosa prirodnog izgleda sastoji od tamnijih i svjetlijih pramenova. "Ako stavite previše istih pramenova u kosu, gubite tu dimenziju i umjesto toga kosa izgleda bezlično i bez sjaja", rekao je.

Druga stvar u vezi babylights pramenova je da su izvrstan način za pojačavanje sjaja kože, budući da skriveno postavljeni svjetliji pramenovi oko lica podižu ten, nadopunjuju strukturu lica i osvjetljavaju boju očiju. Sjajan primjer ove ugodne nuspojave je Sarah Jessica Parker, čija koža postaje još blistavija zahvaljujući baby pramenovima koji uokviruju njezino lice.

Frizer Luke Hersheson također hvali tehniku ​​zbog njezine sposobnosti da frizura zaista dobije posebnu dubinu, volumen i teksturu za razliku od mnogih drugih tehnika bojenja kose. "Ako imate prilično čvrstu boju kose i unesete bilo kakav pokret ili teksturu kroz nju, to može biti teško vidjeti kada imate boju po cijeloj kosi", kaže Hersheson. "Čak i nekoliko baby pramenova čini veliku razliku - čini da se tekstura kose istakne."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Pristaju svima i lako se održavaju

Budući da se tehnika može prilagoditi na temelju tipa i boje kose pojedinca, svatko može iskoristiti prednosti babylights pramenova. "Ako imate valovitu ili kovrčavu kosu, raspršivanje po cijeloj kosi daje više definicije kovrčama; ako imate tanku kosu, onda se fokusiram na područje razdjeljka i krune kako bih dodao dubinu i iluziju više kose; a tamna, ravna kosa može izgledati kao višedimenzionalna dodavanjem ultra finih baby pramenova po cijeloj kosi, a zatim nekoliko pramenova dvije nijanse svjetlije od prirodne baze kako bi kosa svjetlucala, kao da se nalazite uz svjetlost svijeće", objašnjava Clark.

Ljepota baby pramenova je u tome što pomažu privući pozornost na crte lica, dodaju dimenziju kosi i super su jednostavni za održavanje - ne moraš ići u salon svakih šest tjedana da bi ih održala u dobroj formi. Zapravo, izgledaju sve bolje kako rastu, što je savršeno za sve koji traže frizuru s minimalnim održavanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Bojenje kose s prirodnim nijansama cilj je ove tehnike, bez obzira na teksturu ili tip kose - a kako se ljeto približava, to je idealna tehnika za isprobavanje želiš li svježu, prirodnu i osunčanu kosu. Dakle, sljedeći put kada dođeš u salon, zamijeni svoje klasične pramenove za babylights pramenove i nabaci prirodni sjaj.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.