Znate li kako umijesiti prhko tijesto?

U nastavku izdvajamo nekoliko savjeta o tome kako možete napraviti prhko tijesto i kakvo prhko tijesto je najlakše umijesiti

Znate li kako umijesiti prhko tijesto?

Evo i postupka kako umijesiti prhko tijesto

Najjednostavnije i najlakše prhko tijesto za napraviti je ono za pitu od jabuka, koju svi tako volimo.

Image



Sastojci za ovo prhko tijesto su: 400 g brašna;  200 g maslaca; 5 žlica šećera, prstohvat soli i 1 prašak za pecivo te 2 žumanjka; 1-2 žlice kiselog vrhnja; malo ribane korice limuna
(pomiješajte bijelo glatko i oštro te integralno tako da svaka vrsta čini jednu trećinu) 

Pravilan postupak kako umijesiti prhko tijesto započnite tako što ćete prvo prosijati brašno i potom dodati sve suhe sastojke.
Nakon toga dodajte omekšali maslac izmrvljen na kockice pa umijesite smjesu. 

Preostaje vam dodati žumanjke i kiselo vrhnje te po želji ribanu koricu limuna. 
Prhko tijesto možete napraviti i bez žumanjaka, no tada možete dodati i žlicu ruma ako vam je tijesto suviše suho. 

Vrlo je važno u pravilnom postupku kako umijesiti prhko tijesto, je da tijesto odleži u hladnjaku podijeljeno u dvije kugle jednake veličine, barem pola sata, prije nego što ga razvaljate. i počnete raditi kolače ili kiflice.