Zmijski sendvič, šišmišji zalogaji – sami isprobajte prigodne zabavne recepte

Već smo pisali o tome kako urediti dom, a ovog puta predstavit ćemo vam simpatična jela

Zmijski sendvič, šišmišji zalogaji – sami isprobajte prigodne zabavne recepte

Ako se volite maskirati i dobro zabavljati, a maškare u veljači vam nisu dovoljne, onda je Noć vještica savršeno vrijeme da to učinite. Istina "Haloween" nije dio naše tradicije, ali nije niti puno stvari koje smo preuzeli iz zapadnjačke kulture... Naš stav je ako se radi o čistoj zabavi – zašto ne?

Već smo pisali o tome kako urediti dom, a ovog puta predstavit ćemo vam simpatična jela, koja vam mogu poslužiti i za uobičajene kostimirane zabave.


Zmijski sendvič

Image



Sastojci:
obično tijesto za pizzu
majoneza
salama
sir
rajčica
zelena salata ili rukola
paprika
1 crvena paprika
masline sitno nasjeckane
dvije masline s paprikom  
kuhana jaja

Priprema:
Zamijesite standardno tijesto za pizzu – jedina promjena je što ćete tijesto umjesto u obliku standardne pizze – oblikovati u obliku vijugave zmije te prije pečenja utaknite dvije masline za oči. Ispecite "zmiju" u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, oko 40-ak minuta. Ispečeni krušćić ostavite da se ohladi, zatim ga uzdužno prerežite na pola i po želji nadjevajte. Namjerno nismo stavljali količine sastojaka , jer će to ovisiti o veličini vaše zmije. Isto tako slobodno promijenite sastojke za nadjev i osmislite svoju vještičji zmijski sendvič.


Šišmišji zalogaj

Image



Sastojci:
300 g svježeg kravljeg sira
1 paket nasjeckanog topivog Zdenka sira
2 žlice pesto umaka (može kupovni)
prstohvat soli
2 žlice grubo mljevenog crnog ili šarenog papra
2 žlice maka
2 žlice prženog sezama
nekoliko maslina s paprikom
tortilja čips

Priprema:
Izmiješajte kravlji i nasjeckani Zdenka sir s pesto umakom i malo soli. Ostavite smjesu da se ohladi 40 minuta. Smjesu zatim zavaljajte u kugle i onda ih uvaljajte u papar i mak ili u sezam. Masline pažljivo narežite i od njih napravite oči, a tortilja čips će vam posložiti kako krila.


Bube od maslina

Image



Sastojci:
veće masline
ružmarin
kapare

Priprema:
Čačkalicom sa svake strane masline napravite po 4 rupe. U njih utaknite listiće ružmarina. Kaparu koja će poslužiti kao glava za maslinu pričvrstite ružmarinom. Za bolji efekt izaberite različite vrste maslina.


Strašna paučja jaja

Image



Sastojci:
3 tanke šnite špeka (hamburger)
8 tvrdo kuhanih jaja
1/3 šalice majoneze
2 žlice sitno nasjeckanog svježeg vlasca
1 žlica senfa
po želji 1 žlica svježeg kravljeg sira
sol i papar
crne masline bez koštica za dekoraciju

Priprema:
U tavi ispecite špek, sve dok ne postane veoma hrskav. Zatim ga stavite na papirnati ručnik da se ocijedi i ohladi. I tada ga razmrvite rukama. Jaja prerežite uzdužno na pola, izvadite žumanjak i stavite ga u zdjelu. Zdrobite žumanjak žlicom, dodajte majonezu, vlasac, senf, razmrvljeni senf i kravlji sir  te dobro izmiješajte. Dodajte sol i papar po želji. Žličicom punite bjelanjke. Za dekoraciju: Masline prerežite po dužini na pola i onda na još tri dijela (to su paukove nožice) Cijelu maslinu (ili polovicu) stavite u smjesu od žutanjaka (tijelo) i pravilno rasporedite noge od maslina.


Vještičji prsti u zavoju / Lisnate mumije

Image



Sastojci:
paket malih koktel hrenovki
paket lisnatog tijesta
kečap za ukrašavanje

Priprema:
Sa svake hrenovčice malo odrežite dijagonalno jedan kraj (da više izgleda kao nokat). Izvaljajte lisnato tijesto i narežite na tanke trake. Omotajte tijesto oko svake hrenovke kao na slici. Hrenovke tada ispecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva petnaestak minuta, dok tijesto ne porumeni. "Nokte" ukrasite kečapom i poslužite.
Za mumije – hrenovku cijelu zamotajte ostavite samo mali dio za lice i tada senfom napravite oči.


Krumpirski duhovi

Image



Sastojci:
dobro oprani, neoguljeni krumpiri
sirni namaz (ili namaz napravljen od svježeg kravljeg sira s vrhnjem)
sol, papar
vlasac za ukrašavanje

Priprema:
Krumpir prerežite na pola po dužini, dobro ga utrljajte sa solju i paprom. Stavite u lim  papir za pečenje i na njega naslažite krumpire. U već zagrijanoj pećnici pecite na 200 stupnjeva četrdesetak minuta (dok se krumpir ne ispeče ovisno o veličini). Zatim ga izvadite iz pečnice i ostavite petnaestak minuta da se malo ohladi. Nakon toga ga namažite sirom i ukrasite vlascem (širom otvorene oči i usta).


Zločesti salatići

Image



Sastojci:
rukola
zelena salata kristalka
sitno nasjeckana svježa paprika
pržene bučine sjemenke
nasjeckane masline (po želji)
papar
sol
ulje
ocat
naranče

Priprema:
Oko ovog recepta nema puno filozofije, bitnija je dekoracija. Dakle – naranče izdubite i izrežite kao što to činite s tikvama. Sve sastojke za salatu izmiješajte u posebnoj posudi i zatim je lijepo rasporedite u izdubljene naranče.


Punč od lubanje

Image



Sastojci:
2 litre soka od brusnice
2 iscijeđenog soka od naranče
1 šalica soka od ananasa
½ šalice šećera
½ šalice soka od limuna (svježe iscijeđeni)
1 boca Vindi Ginger limun soka

Priprema:
Za lubanju – nabavite strašnu masku. Unutrašnjost  maske obložite plastičnom folijom (može i dva sloja da ne bi procurilo) i pripazite da dobro napravite udubine gdje su oči, nos i usta. U masku zatim natočite vodu i stavite u zamrzivač da se smrzne. Masku možete
i staviti u lonac kako biste bili sigurni da se neće prevrnuti. Ili ako vas brine da bi se voda mogla proliti iz maske.
Punč – izmiješajte limunov sok sa šećerom. Sve dok se šećer potpuno ne rastopi. Zatim u to umiješajte sok od naranče, ananasa i brusnice. Sve dobro izmiješajte, a zatim ulijte i Vindijin Ginger limun sok dodajte smrznuto lice i spremni ste za posluživanje.

Još recepata prigodnih za Halloween, uključujući i male "čudovišne" muffine možete pronaći OVDJE.

Izvor: www.allyou.com