Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Prvi samostalni koncert Daleke obale u Domu sportova oduševio zagrebačku publiku

Tri sata zbornog pjevanja, u dupke punoj dvorani Doma sportova, obilježilo je subotnji koncert legendarne Daleke obale

PHOTO-2022-04-24-10-48-17.jpg
Foto: Josip Marković
Budi najbolja verzija sebe.

Iako bez Marijana Bana, ali uz njegovu potpunu podršku, bend je izvodio legendarne pjesme koje su obillježile brojne generacije!

‘’Tonka’’, ‘’Roza’’ i ‘’Morska vila’’, “Noć je prekrasna”, “Ruzinavi brod”  i neizostavne ‘’Osamdesete’’ vratile su publiku u vrijeme stalnih svirki i velikih koncerata.  A baš je veliki zagrebački koncert u Domu sporotva označio I konačni povratak benda na velike pozornice, i to nakon 20 godina! 

Image
'Daleka obala u Americi'

Saznali smo sve o dokumentarcu Daleke obale

Koncert Daleke obale u Domu sportova je sigurno jedan od najvažnijih, ujedno i najdražih, koncerata naše karijere. Puno je tu bilo faktora koji ga čine tako posebnim, od toga da nam je to ujedno i prvi samostalni koncert u Domu sportova uopće, i prvo dvoranski povratnički koncert na kojem smo našoj publici prenijeli našu bogatu set listu u najboljem mogućem izdanju, uz rasvjetu, razglas, organizaciju, i što je najvažnije nas pozitivno svirački nabrijane,” prve su reakcije članova Daleke obale nakon koncerta u Zagrebu.

Kao veliko iznenađenje, cijeli koncert je na gitari svirao i veliki prijatelj benda Neno Belan, koji je već i prije pjevao s Dalekom obalom na koncertima i studijskim izdanjima kao vodeći vokal.

shimmer fallback

“Nezaobilaznu bratsku pomoć nam je dao, kao što je to radio tijekom cijele naše karijere još od demo faze, naš brat Neno Belan koji je cijeli koncert svirao i pjevao s nama kao član benda”, izjavio je Hrepa.

Između Daleke obale i Nena postoji jaka i snažna veza„Pa ustvari ja sam "član" tog benda od samih njegovih početaka, od "demo" faze, pa i od prije, naime Hrepa i ja smo i dečki iz iste ulice u Splitu, Zoki je svirao sa mnom u nekim srednjoškolskim bendovima, družimo se privatno, kao braća smo, Jadran je Janga svirao na Baćama, a ja pjevao u ekipi oko njega, a brat Jakša i ja smo nerazdvojni već preko 20 godina.. a opet Marijan Ban je bio "predgrupa" prvog službenog koncerta mog benda Đavoli, tu smo se i upoznali. Kad je Daleka Obala startala sa radom, i kad su počeli snimat i svirat, uvijek sam bio uz njih, recimo više manje sve back vokale sam otpjevao na njihovim studijskim snimkama, ako malo bolje obratite pažnju, skužit ćete moju boju vokala, a onda smo imali i bezbroj zajedničkih nastupa, druženja, gostovanja, a i producent sam njihove treće ploče "Mrlje",čak sam i gostovao na njihovim pločama kao solo vokal na par pjesama“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Najveći teret na plećima ipak je imao Jakša Jordes koji je svoju frontmensku, sviračku i nadasve pjevačku ulogu odradio vrhunski i razuvjerio i najveće skeptike koji su se na licu mjesta uvjerili da je ona pravi čovjek na pravom mjestu. Glazbenu priču koju je Marijan Ban započeo, Jakša Jordes uspješno nastavlja i to na veliko oduševljenje publike koja ga je sa svakom izvedbom nagradila velikim ovacijama.

shimmer fallback

Dečki iz Daleke obale jedva čekaju ponoviti ovako lijepu priču na splitskim Gripama 30. Travnja, u gradu u kojem je ova glazbena priča i nastala. Ponovno će se iz sveg glasa uživo zapjevati hitovi svih generacija, a publika će konačno dobiti priliku osjetiti I puni potencijal novih objavljenih uspješnica u neponovljivoj izvedbi Zorana Ukića na bubnjevima, Borisa Hrepića Hrepe na basu, Jadrana Vuškovića na gitari, uz karizmatični vokal i frontmensku energiju Jakše Jordesa.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.