Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Zvijezde našeg djetinjstva

Dan je Barbie lutki, a ovih se sigurno sjećaju sve djevojčice 80-ih i 90-ih

Bile su naše prve male prijateljice i ujedno naši modni uzori - probudi nostalgiju uz najpopularnije Barbie lutkice iz 80-tih i 90-tih koje smo toliko željele kao djevojčice

profimedia-0174926415.jpg
Foto: www.profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Većina nas obožavale je ove dugonoge i dugokose lutkice koje se moglo odijevati u bezbroj trendi kombinacija, a moglo se i slagati njihove frizure. Kao djevojčice smo imale barem jednu barbiku - sretnice među nama i više desetaka njih u svojoj kolekciji. Izgledale su uvijek besprijekorno i imale su tako uzbudljiv život u ružičasto-šljokičastom Barbie svijetu, odlazile su na balove, putovanja i modne revije, u pratnji svog partnera, popularnog Kena i mlađe sestre Skipper.

Današnje su Barbie lutkice prilično evoluirale i sada dolaze u svim etičkim skupinama, kao osobe s invaliditetom, kao astronautkinje, znanstvenice i olimpijske sportašice. Osim toga, usporedno s promjenom u standardnima ljepote, Barbie je dobila i obline. Za barbike više nam granica - i baš kao i žene danas, mogu ostvariti sve svoje snove.

Image
"Inspiring Women"

Nova era Barbie: Kolekcija posvećena inspirativnim ženama koje su promijenile povijest

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Kultne Barbie lutkice, koje su u međuvremenu proslavile 63.rođendan, i dalje su omiljene pa tako brand Mattel ostvaruje godišnju zaradu od vrtoglavih milijardu dolara kroz prodaju lutkica i dodatne Barbie opreme u 150 zemalja diljem svijeta. Danas je svjetski Barbie Day i u čast jednih od najdražih lutkica našeg djetinjstva s kojima smo se igrale satima, prisjetimo se koje su barbike bile apsolutne zvijezde krajem prošlog stoljeća, a mnoge od njih danas vrijede čitavo bogatsvo:

Dream Glow

Barbie lutkica s haljinom posutom zvjezdicama koje su svijetlile u mraku, iz 1985. godine.

Loving You Barbie

Barbika iz 1983, posvećena ljubavi, u haljini sa srcima, a dolazila je u pakiranju s naljepnicama i žigom u obliku srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Crystal Barbie

Bila je san mnogih djevojčica tijekom 80-tih, Crystal Barbie imala je blještavu, raskošnu haljinu, nakit i dugačak plašt.

Barbie And The Beat

Barbie s glomaznom mašnom i suknjicom od tila te majicom s uzorkom Paje Patka bila je veliki hit 1989. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Twinkle Light Barbie

Klasična barbika u nježno pink haljini sa zlatnim točkicama bila je jedna od najpopularnijih lutkica s početka 90-tih i želja gotovo svake djevojčice.

Rock Barbie

Kasnije je bilo još mnogo varijanti Barbie rokerice, ali jedna od prvih super star barbika izgledala je ovako - Barbie u glam rock izdanju osvaja pozornicu tijekom 80-tih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Aerobic Barbie

Barbie je uvijek držala do svoje besprijekorne linije i vježbala je u žarko obojenim outfitima, naravno ružičastim.

Moonlight Rose Barbie

Ova disko diva nosi outfit koji se može transformirati na nekoliko načina - što je bio veliki hit 90-tih - od haljine za bal preko koktel haljine do uske haljinice za plesni podij, sve u jednom.

Hawaii Barbie

Barbie na odmoru sa suknjicom u havajskom stilu i bikinijem u tropskim bojama, dolazila je s mirsnom kremicom i sunčanim naočalama.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.