Budi najbolja verzija sebe.
Image
Foto: www.profimedia.hr
Eddie Redmayne
Foto: www.profimedia.hr

Eddie Redmayne

Britanski oskarovac Eddie Redmayne danas je poznat i kao dobroćudni čarobnjak Newt Scamander u Harry Potter spin-offu "Fantastic Beasts", ali je inicijalno bio zainteresiran za ulogu Toma Ridllea, odnosno Lorda Voldemorta. Redmayne je tako na početku svoje karijere trebao glumiti u drugom nastavku filmova o Harry Potteru te utjeloviti mladog Lorda Voldermorta, no na kraju se nije mogao dogovoriti oko iznosa honorara pa je cijela stvar propala.

Tamzin Merchant
Foto: www.profimedia.hr

Tamzin Merchant

Tamzin Merchant, britanska glumica koju smo gledali u seriji "Tudori" zapravo je trebala biti legendarna Majka zmajeva u seriji "Igra prijestolja". I dok nam se sad čini kako Khaleesi nitko ne bi tako dobro odglumio kao Emilia Clarke, zapravo su producenti i redatelj tu ulogu inicijalno namijenili Tamzin koja je zbog drugih projekata odbila njihovu ponudu. Poprilična greška, zar ne?

Ellen Page
Foto: www.profimedia.hr

Ellen Page

Poznata glumica Ellen Page bila je prvi izbor za ulogu Beth Harmon, glavnu junakinju Netflixove hit serije "Queen's Gambit" koja je na kraju slavu i popularnost donijela manje poznatoj Anyi Taylor-Joy. Ellen je ulogu odbila jer u periodu snimanja nije željela raditi već je bila posvećena svom obiteljskom životu te je stoga odlučila odgoditi sve poslovne obveze. Srećom Taylor-Joy ju je maestralno zamijenila.

Olivia Wilde
Foto: www.profimedia.hr

Olivia Wilde

Prekrasna glumica Olivia Wilde bila je prvi izbor za ulogu supermodela u filmu "Vuk s Wall Streeta" koja je na kraju pripala Margot Robbie. Naime, legendarni redatelj Martin Scorsese tu je ulogu ponudio Wilde, no njoj se činilo da se očekuje previše golotinje i scena seksa te je odbila rolu. S obzirom da je upravo taj film proslavio Margot Robbie rekli bismo da se Wilde nije isplatilo biti "stidljivicom".

Chris Pratt
Foto: www.profimedia.hr

Chris Pratt

U filmu "Captain America" kao glavnog junaka gledali smo Chrisa Evansa, no inicijalno je to trebao biti miljenik publike i žena, Chris Pratt. Simpatični Pratt već je poznat po svojim ulogama superjunaka i timaritelja dinosaura, no ova mu se uloga nije učinila dovoljno zanimljivom te je u konačnici pripala drugom Chrisu. Pratt je kasnije, nakon uspjeha filma, izjavio kako je pogriješio u svojoj odluci da ne postane taj poznati Marvel junak.

Jennifer Lawrence
Foto: www.profimedia.hr

Jennifer Lawrence

Lawrence je bila ponuđena uloga u "Sumrak sagi" i to ona Belle, koja je kasnije proslavila Kristen Stewart. Lawrence je u trenutku snimanja te kultne teen sage već bila pretrpana drugim projektima te je željela dokazati svoj glumački talent u ozbiljnim dramama, pa je odbila ovu ulogu koja joj se činila pretjerano usmjerenom na tinejdžersku publiku.

Emma Roberts
Foto: www.profimedia.hr

Emma Roberts

Emma Roberts trebala je glumiti glavnu ulogu u franšizi "Igre gladi", no na kraju je ta zadaća pripala Jennifer Lawrence. Roberts, koja je inače nećakinja Julie Roberts, tako je ostala bez jedne od vjerojatno najbitnijih uloga u karijeri.

Miles Teller
Foto: www.profimedia.hr

Miles Teller

Zanimljivo, ali Ryan Gosling koji je obilježio oskarovski film "La La Land" nije bio prvi odabir za tu ulogu! Produkcija ju je prvo ponudila Milesu Telleru, no zbog stalnih nesporazuma i svađa te nemogućnosti dogovora oko zadovoljavajućeg honorara, Teller je odbio rolu. Tako je lik Sebastiana odglumio Gosling i oduševio publiku diljem svijeta.

Ryan Gosling
Foto: www.profimedia.hr

Ryan Gosling

Miljenik žena, Ryan Gosling, trebao je glumiti u filmu Petera Jacksona "Lovely Bones", no odbio je ulogu shrvanog oca kojem ubiju dijete jer mu je partnerica Eva Mendes u tom trenutku bila trudna te mu nije odgovarao strogi raspored snimanja. Tako je uloga pripala Marku Wahlbergu.

Freddie Prinze Jr.
Foto: www.profimedia.hr

Freddie Prinze Jr.

Najslavniji Spiderman svih vremena definitivno je onaj kojeg je odglumio Tobey Maguire, no on nije bio prvi izbor za tu ulogu. Dobio ju je nakon što su čak tri glumca odbila glumiti u tom filmu, a jedan od njih je bio i Freddie Prinze Jr.

Propustili šansu

Ovi su celebrityji odbili uloge koje su im mogle promijeniti živote

Samo jedna dobra ili loša uloga mogu glumca ili glumicu vinuti u zvjezdana nebesa i proslaviti, ali jednako tako i uništiti im karijeru. Poznati su slučajevi u kojima su glumci odabirali krive uloge te postali meta kritika, a jednako tako znamo i za mnogo slučajeva u kojima su "no name" glumci svoje karijere započeli tako što su slučajno dobili ulogu koja se pokazala savršenom za njih. Donosimo ti deset primjera glumačkih propusta u kojima su celebovi odbijali uloge u filmovima i serijama koje su se postale svjetski poznate. Iako većina ovih imena ionako jako dobro kotira na glumačkim rang listama, tko zna, možda bi im život i karijera krenuli nekim posve drugim putem da su se odlučili za neku od ovih uloga koje su na kraju proslavile druge glumce?

Budi najbolja verzija sebe.
zena.hr • Foto www.profimedia.hr
17.3.2021.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.