Budi najbolja verzija sebe.
Image
Foto: www.profimedia.hr
Na pragu 20. kao mišićavko iz "Baywatcha"
Foto: www.profimedia.hr

Na pragu 20. kao mišićavko iz "Baywatcha"

Sa samo 19 godina Jason je počeo glumiti u kultnoj seriji "Baywatch" te je u njoj ostao jedan od važnijih likova od 1999. do 2001. Jednog su ga dana otkrili dok je radio u surf shopu na plaži te mu odmah ponudili ulogu, a s obzirom da se serija snimala na njegovom havajskom otočju, odlučio ju je prihvatiti. To mu je promijenilo život za sva vremena te u konačnici otvorilo vrata Hollywooda.

Jason kao Lenny Kravitz?
Foto: www.profimedia.hr

Jason kao Lenny Kravitz?

Nakon što je napustio seriju "Baywatch" Jason je bio u ranim 20-ima te je izgledom i stilom jako podsjećao na veliku glazbenu zvijezdu 1990-ih, Lennyja Kravitza. To inače ne bi bilo pretjerano zanimljivo da samo par godina kasnije Jason nije odlučio uploviti u bračnu luku s Kravitzovom bivšom ženom, Lisom Bonet.

Conan, taj pustolov...
Foto: www.profimedia.hr

Conan, taj pustolov...

Čim je došao u Hollywood, Jason je počeo glumiti u blockbusterima, kojima je ostao vjeran do danas. Akcijski junaci velikih mišića njegova su specijalnost i zaštitni znak, a prvu takvu ulogu ostvario je u seriji "Stargate: Atlantis". 2011. Jason se pretvorio u kultnog barbarina Conana u filmu "Conan the Barbarian", a iako film nije dobio pohvale kritike, lansirao je Jasona u zvjezdanu orbitu. Naime, njegovom seksi macho izgledu obožavateljice nisu mogle odoljeti pa je brzo postao tražen glumac.

Legendarni Khal Drogo
Foto: www.profimedia.hr

Legendarni Khal Drogo

Svoju najslavniju ulogu po kojoj ga mnogi pamte, onu Khala Droga u hit-seriji "Igra prijestolja", Jason je dobio tako što je na audiciji izveo Haku, jednu verziju zastrašujućeg ratnog plesa naroda Maora. Ples koji je Jason otplesao tradicionalno se koristio u prilikama izazivanja suparnika na dvoboj, a njegova se agresivnost i strastvenost jako svidjela producentima serije, koji su se odmah odlučili ulogu dati upravo Jasonu. I tako je postao legenda „Igre prijestolja“, jedne od najgledanijih TV serija u povijesti.

Seksi Aquaman
Foto: www.profimedia.hr

Seksi Aquaman

Sljedeća velika uloga u blockbusteru za Jasona došla je u formi lika Aquamana. Kao morsko mišićavo božanstvo Jason je postao Aquaman u istoimenom filmu koji je bio ocijenjen kao jedan od najlošijih filmova godine po ocjenama kritike, ali zato su zarade na kinodvoranama pričale drugu priču. Film je uspio biti uspješan zbog Jasona, kojeg su obožavatelji hrlili vidjeti na velikim platnima.

MIšićave, i ne tako mišićave faze
Foto: www.profimedia.hr

MIšićave, i ne tako mišićave faze

Da ne bi bilo zabune, iako na filmovima Jasona uvijek vidimo savršeno isklesanog, paparazzi fotke dokazuju kako je i on imao faza "pivskog trbuščića". Ova je fotografija snimljena 2014. za vrijeme njegvoog ljetovanja na Karibima, a pokazuje slavnog Khala u nešto manje fit izdanju. Ipak, statistike pokazuju kako žene najviše i vole ovakvu fizionomiju muškaraca, pa smo sigurni da mu obožavateljica nije manjkalo ni u ovoj fazi.

Velika ljubav koja je trajala skoro dva desetljeća
Foto: www.profimedia.hr

Velika ljubav koja je trajala skoro dva desetljeća

2005. Jason se upustio u vezu s Lisom Bonet, bivšom suprugom Lennyja Kravitza, a nakon 12 godina veze i oženio se njome. Jason je tako postao očuh Lisinoj kćeri Zoe Kravitz, a u lipnju 2007. Lisa je rodila i njihovo prvo dijete, kćerkicu. Par je godinu dana kasnije dočekao i sina, a njihova složna obitelj 17 godina bila je jedna od najstabilnijih i najljepših holivudskih priča. Nažalost, početkom 2022. objavili su kako se razvode, a tom su viješću šokirali cijeli svijet.

Obiteljski čovjek
Foto: www.profimedia.hr

Obiteljski čovjek

Ipak, bez obzira na sve, bivši par je ostao u odličnim odnosima, a Jason je, prema Lisinim riječima, pravi obiteljski čovjek u kojeg se ona i zaljubila baš zato što ima sve kvalitete tradicionalnog muškarca. Cijeni svoju obitelj, pravi je skrbnik te je jako odgovoran, a uvijek su mu oni na prvom mjestu. Zanimljivo je i da se s Lisinim bivšim suprugom, glazbenikom Lennyjem Kravitzom odlično slaže te između njih dvojice nikad nije postojalo baš nikakvo rivalstvo.

Simpatični šarmer
Foto: www.profimedia.hr

Simpatični šarmer

Jason je u holivudskim krugovima znan kao jedan od najsimpatičnijih glumaca uopće, a i javnost oduševljava svojom jednostavnošću. Kada ne snima filmove, Jason obožava voziti svoje motocikle, igrati se sa psima, surfati ili pak loviti ribu, a znan je i po odličnom modnom ukusu. Ovakvi pink sakoi često se mogu vidjeti na ovom slavnom snagatoru, a mi mislimo da mu odlično stoje.

Omiljeni frajer Hollywooda
Foto: www.profimedia.hr

Omiljeni frajer Hollywooda

Iako je u usporedbi s mnogim drugim glumcima s holivudske A-liste njegova glumačka karijera zapravo siromašna, Jason je kao seksi Khal Drogo i Aquaman jako prepoznatljivo lice koje na filmskim platnima vole vidjeti milijuni obožavatelja. Nikad slavniji i nikad zgodniji, Jason stari kao vino – sve je bolji s godinama.

Jedno je sigurno - uvijek je neodoljiv

Od Baywatcha do seksi Aquamana: Kako se mijenjao Jason Momoa?

Slavni ljepotan s Havaja, Jason Momoa, miljenik je žena diljem svijeta. Njegova široka ramena i nevjerojatni mišići mame uzdahe obaju spolova već dugi niz godina, a mnogi će se iznenaditi činjenicom da taj holivudski glumac ima već 43 godine. Jason je diplomirao biologiju i ekologiju mora te se planirao cijelog života baviti morskim sisavcima, no do prekretnice u njegovu životu došlo je 1998. kada su ga spletom okolnosti otkrili dizajneri Eric Chandler i Takeo Kobayashi. Dizajnerski dvojac odmah je prepoznao potencijal Jasonova muževnog lica i skladnog tijela pa su ga uvukli u svijet modelinga kada je imao tek 19 godina. Svoju prvu ulogu ostvario je u kultnoj seriji Baywatch, koja se snimala na Havajima. U toj je seriji dvije godine proveo glumeći lik Jasona Ioane. Od tada smo ga gledali kao Conana, Khala Droga u „Igri prijestolja“ te kao „Aquamana“, a postao nam je jedan od omiljenih holivudskih frajera. U našoj galeriji pronađi deset fotki koje pokazuju kako se zgodni Jason mijenjao tijekom godina. A čini se da je i on jedan za kojeg možemo reći da odlično stari.

Budi najbolja verzija sebe.
zena.hr • Foto www.profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.