Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Sjećaš li ih se?

Prepoznaješ li ih? Gdje su danas sporedni glumci iz 'Prijatelja'

Od Carol i Susan do Emily i Janice, prisjetile smo se nekih legendarnih sporednih likova iz 'Prijatelja' te kako glumci i glumice koji su ih utjelovili danas izgledaju i što rade

prijatelji.jpg
Foto: www.profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Kultna serija "Prijatelji" koja je obilježila devedesete, a koju s veseljem gledamo i danas, šestero je glavnih likova učinila mega-popularnima - Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisu Kudrow, Davida Schwimmera, Matthewa Perryja i Matta LeBlanca. Njih i dan danas najviše pamtimo po ulogama u toj seriji, a iako su nakon nje neki ostvarili zavidniju karijeru od drugih, nema sumnje da im je ova serija bila prava odskočna daska.

Image
Kultna serija

'Prijatelji' su uvijek dobra ideja: prisjetile smo se najboljih trenutaka serije

No, ne samo njima - tu su i neki sporedni likovi koji su se pojavili tek u nekoliko epizoda, a koji su ostavili neizbrisiv trag i koje najviše pamtimo upravo po ovim ulogama. Od Chandlerove iritantne djevojke Janice i Rossovih supruga Emily i Carol, pa sve do Phoebeinog nesuđenog Davida i Monicinog zgodnog bivšeg dečka Richarda, prisjetile smo se kako ove zvijezde danas izgledaju - bi li ih mogla prepoznati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Helen Baxendale

shimmer fallback

Helen Baxendale engleska je glumica koju je proslavila uloga druge Rossove supruge Emily Waltham u "Prijateljima", ali i uloga Rachel Bradley u britanskoj humorističnoj drami "Cold Feet". Baxendale danas ima 52 godine, a ostvarila je još nekoliko značajnih uloga u serijama "Cardiac Arrest", "An Unsuitable Job for a Woman", "Cuckoo" i "Noughts + Crosses". Ipak, fanovi "Prijatelja" najviše ju pamte upravo po ulozi Emily, a epizoda u kojoj se ona i Ross vjenčaju i on zabunom izgovori Rachelino ime umjesto njezinog je najgledanija u seriji.

Cole Sprouse

shimmer fallback

Nema tko se ne sjeća slatkog Bena Gellera, Rossovog i Carolinog sina, a njega je utjelovio Cole Sprouse, danas poznati glumac i fotograf koji se, zajedno sa svojim bratom blizancem Dylanom Sprouseom, proslavio u serijama "The Suite Life of Zack & Cody" i "The Suite Life on Deck". Među njegovim novijim projektima, tu je popularna serija "Riverdale", u kojoj tumači lik Jugheada Jonesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Maggie Wheeler

shimmer fallback

Svi se sjećamo Chandlerove pomalo iritantne djevojke Janice koju je proslavio njezin piskutav glas i legendarna izjava "oh my God". Upravo nju je utjelovila Maggie Wheeler, koja je ostala najpoznatija po toj ulozi. Lik Janice jedan je od najpoznatijih sporednih likova u ovoj seriji, a Wheeler, koja danas ima 60 godina, pojavljivala se kao gost u brojnim serijama te posuđuje glas likovima iz crtića - posudila je glas i anti-junakinji Odile u popularnom crtiću "Barbie na labuđem jezeru".

Larry Hankin

shimmer fallback

Larry Hankin američki je glumac, producent, redatelj i komičar, a vjeruje se da je njegovoj karijeri, tijekom koje je snimio više od 150 filmova, samo pomogla uloga mrguda, gospodina Hecklesa, koji je živio u stanu ispod Monice i Rachel. Osim te uloge, poznat je i po ulozi starog Joea u seriji "Breaking Bad", a igrao je uloge i u serijama kao što su "Seinfeld", "CSI" i "Star Trek Voyager".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Jessica Hecht

shimmer fallback

Jessica Hecht ima uspješnu karijeru, no mnogi ju pamte po ulozi Susan Bunch u "Prijateljima", gdje je glumila ženu Rossove bivše žene Carol. Nakon toga, pojavila se u brojnim serijama i filmovima među kojima su najpoznatiji film "Breaking Bad" i "Sinner", a nominirana je za Emmyja za ulogu Karen u Netflixovoj seriji "Special". Osim toga, ova svestrana glumica glumila je i na Broadwayu.

Hank Azaria

shimmer fallback

Iako ga pamtimo kao ludog znanstvenika Davida koji je bio u vezi s Phoebe, Hank Azaria je zahvaljujući svom zanimljivom glasu izgradio zavidnu karijeru, a poznat je po tome što je posudio glas brojnim likovima u animiranom sitcomu "Simpsoni", među kojima su najpoznatiji Moe Szyslak, Chief Wiggum, Comic Book Guy i Snake Jailbird.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Jane Sibbett

shimmer fallback

Jane Sibbett američka je glumica najpoznatija po ulogama Heddy Newman u televizijskoj seriji "Hermanova glava" i Carol Willick, Rossove prve supruge, u televizijskoj seriji "Prijatelji". Iako je ostvarila još nekoliko uloga nakon ulove Carol, ova 59-godišnja glumica ipak je ostala najzapamćenija po ulozi Rossove bivše koja ga je ostavila zbog druge žene - Susan.

Tom Selleck

shimmer fallback

Bio je to veliki šok za Monicine roditelje kada je završila u vezi s Richardom Burkeom, prijateljem svog oca. Ipak, voljeli su se unatoč razlici u godinama, no ona je na kraju ipak odabrala Chandlera. Lik Richarda utjelovio je tada mega-popularni Tom Selleck, dobitnik Emmyja i Zlatnog globusa, koji je, osim po liku Richarda, ipak najviše pamćen po ulozi u seriji "Magnum P.I.".

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.