Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Knjiga tjedna: Minijaturistica

Priča o ljubavi i opsesiji, izdaji i odmazdi, prividu i istini

Knjiga tjedna: Minijaturistica
Budi najbolja verzija sebe.

Jednoga dana u jesen 1686. godine osamnaestogodišnja Nella Oortman pokuca na vrata otmjene kuće u najimućnijoj četvrti Amsterdama. Dolazi iz provincije započeti novi život žene bogata trgovca Johannesa Brandta, ali umjesto njega dočeka je njegova sestra Marin oštra jezika. Johannes se pojavi tek poslije, s neobičnim vjenčanim darom: minijaturnom replikom njihove kuće. Namjestit će je tajanstvena minijaturistica čije sićušne kreacije odražavaju predloške iz stvarnog života na vrlo neočekivan način…

Zatvoreni svijet Brandtovih isprva zbunjuje Nellu, ali otkrivajući njegove tajne, ona počinje shvaćati sve veću opasnost koja im prijeti. Drži li minijaturistica u šaci sudbinu svih njih? Hoće li ona biti ključ njihova spasa ili začetnica njihove propasti?

Veličanstveno ispripovijedana, opojna i iznimno napeta, Minijaturistica – priča o ljubavi i opsesiji, izdaji i odmazdi, prividu i istini – postala je književna senzacija i prije svog izlaska. Izdavači u više od trideset zemalja kupili su prava čak godinu dana prije izlaska knjige i to u žestokim nadmetanjima. A da je njihova odluka bila ispravna potvrdio je golemi uspjeh Minijaturistice, romana koja je jednakom brzinom kojom je očarao urednike diljem svijeta, očarao i čitatelje, oborivši rekorde prodaje, ali uspjevši s trona najprodavanijih knjiga skinuti čak i J. K. Rowling.

O autoru:
 JESSIE BURTON rođena je 1982. Studirala je na sveučilištu u Oxfordu i u Central School of Speech and Drama, a radila je kao glumica i osobna asistentica u poslovnom centru Londona. Minijaturistica, njezin prvijenac, izazvao je nakladnički rat za prava na prijevod diljem svijeta te je dosad preveden na više od 30 jezika. Uz pohvale kritike, osvojio je i brojne nagrade od kojih izdvajamo nagradu Waterstones za knjigu godine te nagradu Specsavers u kategorijama debitantskog romana godine i najpopularnijeg romana 2014.godine. Riječ je o nagradi u čiji izbor ulaze romani svih žanrova, romani koji su prethodno proglašeni najboljima u pojedinim kategorijama, a konačnu odluku donose – čitatelji. Jessie Burton živi u jugoistočnom Londonu, nedaleko od četvrti u kojoj je odrasla.

Jessie Burton - Minijaturistica
Prevoditelj: Mihaela Velina
Izdavač: Profil Knjiga D.O.O.
Broj stranica: 352
Godina izdanja: 2015
Uvez: Meki
Cijena: 129,00 kn

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.