Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Bizarno ili ne?

Jesi li znala da se u Francuskoj možeš vjenčati s pokojnikom?

Poznata kao zemlja zaljubljenih, Francuska toliko njeguje ljubav da ona nije rezervirana samo za žive, moguće je vezati se za nekoga iako ste na „drugom“ svijetu. Ususret novoj sezoni 'Braka na prvu', koju ćemo od ponedjeljka, 30. siječnja gledati na RTL-u u 21.15, donosimo priču o bizarnom zakonu o braku u Francuskoj.

shutterstock_260323670.jpg
Foto: Shutterstock
Budi najbolja verzija sebe.

Francuska trenutno nosi titulu svjetske prijestolnice posthumnog braka. Ova praksa svoje korijene vuče otprilike iz Prvog svjetskog rata, iz vremena kada su se zaručnice i djevojke poginulih vojnika s fronta vezale s njima putem opunomoćenika. Kako bi sve bilo regularno, 1950. godine vlada je zakonski razjasnila taj ritual. Pa tako prema trenutnom zakonu živi budući supružnik najprije mora dobiti odobrenje nacionalnog predsjednika i ministra pravosuđa.

Nakon toga održava se jednostavna svečanost na kojoj mladenka ili mladoženja stoje pored fotografije voljene osobe. Klasičan izraz "dok nas smrt ne rastavi" eliminira se iz zavjeta, a "ja" se zamjenjuje riječju "jesam". Da pristupite ovakvom načinu sklapanja braka, morate pružiti uvjerljive dokaze da ste se namjeravali vjenčati za života.

Iako neobična, posthumana vjenčanja i nisu tako rijetka kako bi se pomislilo. Francuska ih svake godine broji na desetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.