Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Sve za karijeru

Znaš li tko je Reginald Dwight? Ove slavne face promijenile su ime zbog karijere

Kako bi se lakše probili u Hollywoodu, neki su slavni na početku karijere morali proći drastične promjene - od izgleda do imena, štošta su morali žrtvovati kako bi postali dostojni svog zvjezdanog statusa

BeFunky-collage (30).jpg
Foto: www.profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Znaš li tko je Reginald Kenneth Dwight? Jedna je od najslavnijih i najuspješnijih živućih glazbenika koji je osvojio pet Grammy nagrada te Oscar za filmsku glazbu. I dalje ti nije poznat? Riječ je o pjevaču kojeg je časopis 'Rolling Stone' stavio na 49. mjesto liste 100 najvećih glazbenika svih vremena. Rijetko ga tko zna pod njegovim pravim imenom, ali zato cijeli svijet zna za Eltona Johna. A Elton, odnosno Reginald, samo je jedan od mnogih koji su u paketu sa slavom dobili i novo ime.

shimmer fallback

Razlozi zašto se slavni odlučuju na takav drastični korak mogu biti brojni. Najčešće njihovo ime jednostavno nije dovoljno zvučno za svijet showbiznisa. Osim toga, neke su zvijezde na početku svoje karijere strahovale da će njihovo ime zvučati previše 'strano' na holivudskom tržištu zabave. Produkcijske kuće nažalost i dalje ponekad imaju predrasude vezano za naglasak glumaca kojima engleski nije materinji jezik.

Image
Copy Paste

Dobri geni: Djeca slavnih koji su 'preslika' svojih roditelja

Kako god bilo,mnoge se slavne osobe svojski trude sakriti ime koje su dobili po rođenju, a svijet je ih uglavnom poznaje pod cool imenom koje su si sami odabrali. Ipak, dio je života zvijezda biti stalno pod povećalom javnosti pa tajne slavnih rijetko kad ostanu tajne. Tako su na površinu isplivala i ova imena za koja bi neki celebovi najviše voljeli da su zauvijek ostala zaboravljena:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Charlie Sheen

Po uzoru na svog oca, Carlos Irwin Estévez promijenio je svoje prezime u Sheen. Naime, tata zvijezde Dva i pol muškarca, također glumac Martin rodio se kao Ramón Gerardo Antonio Estévez, s europskim, točnije, španjolsko-irskim porijeklom. Sam je Charlie u jednom intervjuu za Univision priznao kako se baš i ne može povezati sa svojim latino korijenima:

"Ne osjećam se latino, ja sam bijelac u Americi. Rodio sam se u New Yorku i odrastao sam u Malibuu. Volio bih da znam govoriti bolje španjolski, siguran sam da ga mogu naučiti, ali baš i nisam imao vremena. Ovaj jezik nikad nije bio dio mog odrastanja, moji roditelji ga nisu imputirali u našu svakodnevicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Katy Perry

Pravo ime popularne američke pjevačice je Katheryn Elizabeth Hudson i iako zvuči dobro, odlučila ga je promijeniti kako je se ne bi zamjenjivalo za slavnu glumicu Kate Hudson s kojom je Katy dobra prijateljica. Njezino novo prezime zapravo i nije tako novo, riječ je djevojačkom prezimenu njezine majke.

Joaquin Phoenix

Poznat kao jedan od najtalentiranijih glumaca svoje generacije, Joaquin Rafael Bottom promijenio je svoje prezime kako bi bilo jednako onome koja su odabrala njegova braća i sestre - a oni su se odlučila za prezime Phoenix, a to su River, Rain te Summer i Liberty. Kao dječak Joaquin je poželio ime koje je također vezano za prirodu poput imena kakva nose njegova starija braća pa si je dao ime Leaf (u prijevodu list), ali je s 15 godina ipak odlučio vratiti svoje rodno ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Elton John

Slavni se glazbenik rodio kao Reginald Kenneth Dwight, a svoje art ime odabrao je kao posvetu dvojici muzičara, saksofonistu Eltonu Deanu i pjevaču Longu Johnu Baldryju. U jenom razgovoru iz 1991. nagrađivani je umjetnik priznao:

"Bio sam u bendu,a želja mi je bila postati pjevačem na vlastitu ruku pa sam htio odabrati ime. Saksofonist u tom bendu zvao se Elton pa sam odabrao to ime."

Nekoliko godina ranije Sir Elton John u ijednom je intervjuu otkrio da je trenutak kad je postao Elton John bilo kao početak novog poglavlja njegova života:

"Nije mi se osobito sviđalo biti Reg Dwight. Bilo je tu previše nesretnih uspomena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Natalie Portman

Američko-izraelska glumica promijenila je ime iz Neta-Lee Hershlag u Natalie Portman kad je dobila ulogu u filmskom hitu Leon iz 1994. Natalie je tada imala tek 13 godina i učinila je to dijelom i zato da zaštiti svoju privatnost zbog seksualnog podtona lika kojeg je utjelovila. Kako bi odabrala prezime nije trebala previše mozgati, odlučila se za djevojačko prezime svoje bake.

Nicolas Cage

Nicolas Kim Coppola nećak je legendarnog filmskog direktora Francisa Forda Coppole, a Oskarovac je odlučio promijeniti prezime kako bi se imao priliku bolje istaknuti u svijetu showbiza i pronaći vlastiti zvjezdani identitet. Odabrao je prezime Cage po imenu njegovog omiljenog lika iz stripa, superheroja Lukea Cagea.

Jennifer Aniston

Ne, njezino pravo ime naravno nije Rachel, već Jennifer Linn Anastassakis. No, prezime zapravo nije promijenila sama slavna glumica, nego je tu učinio njezin otac, John Aniston. John je naime također bio glumac, a na novo se obiteljsko prezime odlučio kad je počeo svoju karijeru u showbizu.

Brad Pitt

Oskarovcu su pri rođenju nadjenuli ime William Bradley Pitt, po njegovom ocu Williamu Alvinu Pittu. isprva mu je želja bila postati novinar, no kad je atraktivni glumac krenuo putem zvijezda, odlučio je jednostavno izbaciti ime William te koristiti Brad kao svoje umjetničko ime koje je u međuvremenu postalo kao sinonim za holivudsku zvijezdu.

Winona Ryder

Glumica je odlučila promijeniti svoje prezime, Horowitz, kad su je prvi put pitali kako da je potpišu na odjavnoj roli za prvi film u kojem je nastupila. Zanimljivo je što je navodno predložila je prezime Ryder jer je u pozadini svirao album Mitcha Rydera kad je dobila poziv. S druge strane, Winona je doista njezino pravo ime, a roditelj su ga odabrali po njezinom rodnom gradu i Minnesoti.

Tom Cruise

Kako bi povećali svoje šanse za popularnost, glumci u usponu ponekad su prisiljeni razmisliti o svojem imenu - i nerijetko ga malo skratiti kako bi bilo lakše pamtljivo i zvučnije. Tu je žrtvu morao podnijeti i Thomas Cruise Mapother IV koji je svojem pravom imenu oduzeo nekoliko slogova, a po preporuci svog agenta počeo je srednje ime koristiti kao prezime, što se pokazalo dobrom odlukom.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.