Budi najbolja verzija sebe.
Image
Foto: www.profimedia.hr
Djetinjstvo i odrastanje
Foto: www.profimedia.hr

Djetinjstvo i odrastanje

Sandra Annette Bullock rođena je 26. srpnja 1964. u predgrađu Washingtona, no 12 godina odrastala je u Nürnbergu u Njemačkoj te u Beču i Salzburgu u Austriji, jer je njezin otac bio zadužen za vojnu poštansku službu i bio je stacioniran u Nürnbergu. Bullock je odrastala govoreći njemački, a već kao dijete proučavala je balet i vokalne umjetnosti, a u Nürnbergu je pjevala u dječjem opernom zboru. Pohađala je srednju školu Washington-Lee, gdje je bila navijačica i nastupala u školskim kazališnim predstavama, a nakon što je maturirala 1982. godine, krenula je na Sveučilište East Carolina, gdje je 1987. godine stekla diplomu iz drame. Zatim se preselila u New York, gdje se, uz audicije za uloge, radila kao konobarica.

Profesionalni počeci
Foto: www.profimedia.hr

Profesionalni počeci

Dok je bla u New Yorku, Bullock je pohađala satove glume i pojavila se u nekoliko studentskih filmova. Redatelj Alan J. Levi bio je impresioniran njezinom izvedbom u jednom od filmova i ponudio joj je ulogu u televizijskom filmu "Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and the Bionic Woman". To ju je dovelo do još nekoliko manjih uloga, ali i do glavne uloge u televizijskoj seriji "Working Girl". Bullock se "probila" zahvaljujući filmu "Brzina", u kojemu je glumila uz rame s Keanuom Reevesom. Nakon toga, Bullock je stekla status vodeće dame Hollywooda, nakon čega su se uloge samo počele nizati, a uslijedile su uspješnice "Dok si spavao", "Uvijek postoji nada", "Mreža" i "Vrijeme ubijanja".

Etablirana glumica
Foto: www.profimedia.hr

Etablirana glumica

Krajem devedesetih Bullock je već bila etablirana glumica, a 1998. pojavila se u filmu "Magija" s Nicole Kidman. Iste godine, posudila je glas u animiranom filmu "Princ od Egipta" te napisala, producirala i režirala kratki film "Making Sandwiches", a veliki uspjeh uslijedio je nakon što se pojavila u filmovima "Cura na zadatku" i "28 dana". Manje je poznato da je Bullock producirala romantičnu komediju "Kate i Leopold", a ubrzo nakon toga proslavila se ulogom u filmu "Dva tjedna za ljubav", uz rame s kolegom Hughom Grantom.

Odlične izvedbe i suprug
Foto: www.profimedia.hr

Odlične izvedbe i suprug

Bullock je zatim glumila u drami "Fatalna nesreća", koja je osvojila Oscara za najbolji film - dobila je pozitivne kritike za svoj nastup, a neki su kritičari istaknuli da je to bila njezina najbolja izvedba u karijeri. Uslijedio je i nastavak "Cure na zadatku", a zatim se ponovno udružila s Keanuom Reevesom u filmu "Kuća na jezeru". U to je vrijeme Bullock upoznala i svog prvog muža, graditelja motocikala Jesseja Jamesa, kojeg je upoznala kada je dogovorila da joj desetogodišnje kumče sretne Jamesa kao božićni poklon, a za kojeg se udala 16. srpnja 2005.

Prvi Oscar
Foto: www.profimedia.hr

Prvi Oscar

Uslijedio je uspjeh u romantičnoj komediji "Prisila na brak", gdje je glumila zajedno s Ryanom Reynoldsom, a koja joj je donijela treću nominaciju za nagradu Zlatni globus za najbolju glumicu. Nije trebalo proći dugo ni da, uz Zlatni globus i brojne druge nagrade, Bullock osvoji i Oscara - sve to donijela joj je uloga u filmu "Priča o prvaku" iz 2009.

Razvod
Foto: www.profimedia.hr

Razvod

Iako joj je na poslovnom planu tada sve išlo savršeno, uskoro se saznalo da joj je suprug bio nevjeran, a on je ubrzo odgovorio na glasine o nevjeri, javno joj se ispričavši. Ipak, 28. travnja 2010. Bullock je podnijela zahtjev za razvod. Bullock je nedugo zatim objavila da je nastavila s planovima da posvoji sina rođenog u siječnju 2010. u New Orleansu, koji je već počeo živjeti s njom i suprugom, međutim, s obzirom na razvod koji je uslijedio, Bullock je nastavila s procesom usvajanja kao samohrani roditelj.

Nove uspješnice
Foto: www.profimedia.hr

Nove uspješnice

Bullock je ponovno briljirala ulogama u filmovima "Specijalne agentice" i "Gravitacija" iz 2013., a za ulogu u filmu "Gravitacija", u kojemu je glumila s Georgeom Clooneyem, dobila je brojne pohvale, kao i onu da je ta izvedba najbolja u njezinoj karijeri. To je postao njezin drugi najuspješniji film, a donio joj je nominaciju za Oscara, Zlatni globus te nagrade BAFTA, Nagradu Ceha filmskih glumaca i Filmsku nagradu kritičara za najbolju glumicu. Nakon tog uspjeha, Bullock je u prosincu 2015. objavila da je usvojila drugo dijete i pojavila se na naslovnici časopisa People sa svojom tada trogodišnjom novom kćerkom.

Najnoviji uspjesi
Foto: www.profimedia.hr

Najnoviji uspjesi

Njezina nedavna uloga u Netflixovom postapokaliptičnom horor filmu "Bird Box", kao i ona u filmu "Oceanovih 8", ženskom izdanju legendarnog filma "Oceanovih 11", samo su potvrdile njezin talent, a Bullock je trenutno u pripremi još nekoliko filmova, u ulozi glumice, ali i producentice.

Holivudska diva modernog doba

Sandra Bullock slavi 57. rođendan: Evo kako se mijenjala tijekom godina

Dobitnica Oscara, Zlatnog globusa i brojnih drugih nagrada, jedna od najplaćenijih glumica na svijetu, kao i jedna od najutjecajnijih osoba, ali i najljepših žena na svijetu, Sandra Bullock holivudska je diva modernog vremena. Rođena je 26. srpnja 1964. i danas slavi 57. rođendan, a podjednako je lijepa i uspješna kao i na početku svoje karijere. Proslavila se u devedesetima, i to glavnim ulogama u filmovima "Dok si spavao", "Uvijek postoji nada", "Mreža" i "Vrijeme ubijanja", a najviše su ju proslavili filmovi koji su uslijedili u idućem desetljeću - "Cura na zadatku", "Dva tjedna za ljubav" i "Prisila na brak". I dalje žari i pali malim ekranima, a nedavno smo ju mogli vidjeti u Netflixovoj uspješnici "Bird Box". U čast njezina rođendana, odlučile smo prisjetiti se njezine karijere te kako se mijenjala od devedesetih pa sve do danas.

Budi najbolja verzija sebe.
N.B.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.