Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Fluentes - nova glazbena nada na domaćoj sceni!

Prvi video spot za pjesmu „Opet zaljubljen“

Fluentes - nova glazbena nada na domaćoj sceni!
Budi najbolja verzija sebe.

Ako malo pronjuškate danas po stranicama Youtubea naći ćete doslovce milijune raznoraznih bendova za koje nikada niste čuli, koji sviraju svakakve pjesme, autorske ili obrade, u najrazličitijim aranžmanima i izvedbama, i uglavnom ćete se dobro nasmijati ili se zgroziti te brzo prebaciti na neki drugi nepoznati bend.

Međutim u toj šumi svega i svačega tu i tamo naiđete na jedan pravi nebrušeni dijamant. Upravo takav dijamant smo prepoznali u potpuno nepoznatom malom slavonskom bendu Fluentes. Iznenađeni kvalitetom pjesama, tekstova i izvedbi za jedan potpuno nepoznati bend s malo „klikova“ na You tube-u, odlučili smo ih prezentirati i tko zna, možda jednog dana i Fluentes bude tamo gdje im je i mjesto – na vrhu.

Upoznajte Fluentes kroz pjesmu „Opet zaljubljen“:


Fluentes je nastao početkom 2004. godine, nakon prestanka djelovanja grupe Nova, ulaskom „trojice mušketira“ – Gorana, Krune i Andreja u studio, gdje snimaju prvi singl Kad podigneš zid, a ubrzo nakon toga i pjesmu Bolji svijet. Od tog trenutka nastavljaju kao virtualni bend, stavljajući naglasak na stvaranje pjesama, te njihovo snimanje u demo obliku.

Tijekom te faze, autor Goran Bošković surađuje s nizom glazbenika, a s posebnim senzibilitetom se izdvaja koncert s Jelenom Radan u Osijeku, gostovanje na koncertu Meritas i Jelene Radan u Zagrebu, te zajednički humanitarni koncert u HNK Osijek. Goran surađuje i kao autor tekstova na engleskom jeziku za novi predstojeći Meritas album, te kao autor na novom albumu Jelene Radan, 'Voyage'.

Za ovaj diskografski početak, grupa Fluentes nam donosi i ne tako novu pjesmu „Opet zaljubljen“. Naime, pjesma je snimljena još davne 2011. godine u studiju Marija Zbiljskog i od tada čeka svojih '5 minuta slave'. Taj trenutak je upravo stigao, a da bi bio potpun, bend je upravo za ovu pjesmu snimio i svoj prvi video spot.

Dečki iz Fluentesa svoj prvi službeni singl opisuju kao ljubavnu pjesmu koja zvuči 'naopačke'.  Želja im je bila ispričati pozitivnu priču o tome kako se život okrene naopačke kada se ponovno zaljubiš u osobu koju već voliš i s kojom si zajedno već godinama.

Ovu simpatičnu, ali prekrasnu pjesmu Fluentes je pretočio i u video spot. U tome im je uvelike pomogao Mario Šulina koji je preuzeo redateljsku palicu, te cijeli plesni tim kluba Broadway iz Osijeka kojeg je za potrebe spota koordinirala koreografkinja Antonija Blažević. Autor teksta i glazbe, a ujedno i frontmen Fluentesa Goran Bošković kroz ovu pjesmu govori o vlastitom iskustvu, te na jednostavan način zapravo govori o snazi i moći ljubavi - kako se opet pojavi neočekivano na neočekivanim mjestima i ispuni snagom i nadom u bolje sutra.

Za kraj ovog lijepog početka ostavljamo vas u, suncem obasjanim stihovima pjesme „Opet zaljubljen“….
Uživajte!

….Svojim usnama
Ljubi
Ljubi me dok sunce ne zaspe
Opet zaljubljen
Sad znam
Oduvijek smo jedno drugom sve
Svojim usnama
Reci
Suncu neka oboji nam dan
Opet zaljubljen
Sad znam
Samo si za mene stvorena…

Grupu Fluentes pratite na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.