Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
‘S.R.C.E.’

'Čista petica': Moraš vidjeti House of Flamingo izvedbu za Valentinovo

Domaći tranđeli na Valentinovo su počastili svoju publiku zanimljivom kompilacijom. Sviđa li ti se?

House of Flamingo
Foto: Luka Dubroja
Budi najbolja verzija sebe.

Ove godine omiljeni domaći tranđeli Spazam Orgazam, Roxanne, Colinda Evangelista i Entity upravo na tzv. Dan zaljubljenih svoju su regionalnu publiku počastile audio-vizualnom kompilacijom dojmljivih izvedbi, koje pariraju visokobudžetnim zabavnim i glazbenim televizijskim programima. Peto izdanje predstavljeno je pod simboličnim podnaslovom ‘Čista petica’.

‘S.R.C.E.’ je posljednjih godina redovni izvedbeni program kolektiva House of Flamingo; te je odgovor na manjak ponude queer kulturnih i izvedbenih sadržaja u Zagrebu za Valentinovo - što je ove godine pojačano uslijed globalne pandemije novog korona virusa. Baš kao i uživo, online program nudi nesvakidašnje scensko iskustvo umjetničke prakse draga, koji je sastavnica kulturne i klupske ponude brojnih zapadnih metropola, a s kojom se hrvatska publika posljednjih pet godina upoznaje kroz rad HoF kolektiva.

shimmer fallback

House of Flamingo je queer umjetnički kolektiv koji djeluje na zagrebačkoj nezavisnoj kulturnoj sceni, kao platforma za razvoj drag kulture i izvedbene scene u regiji. Programi kolektiva u Zagrebu, i kroz gostovanja u drugim gradovima, odgovaraju na potrebu za prostorom slobode, tolerancije, međusobnog uvažavanja i kreativnosti u kojem participiraju umjetnici i publika svih rodnih, spolnih i drugih identitetskih odrednica. Kolektiv je od svog osnutka 2013. gostovao u svakom glavnom gradu regije te u Splitu, Zadru, Poreču, Rijeci, Opatiji, Puli i Koprivnici. Na tom tragu, online izvedba ‘S.R.C.E.’ poklon je široj publici koja u posljednje vrijeme sve više nadilazi okvire granica Hrvatske. Pogledaj njihovu izvedbu za Valentinovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.