Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Savjeti kako prebaciti iz PowerPoint u Word

U tvrtkama se često pretvaraju PowerPointovi slajdovi u Wordove dokumente za brošure koje nadopunjuju prezentacije. Zato morate znati kako prebaciti iz PowerPoint u Word

Savjeti kako prebaciti iz PowerPoint u Word
Budi najbolja verzija sebe.

Svi PowerPoint dokumenti se sastoje od slajdova kao slika, koje ne možete izravno uređivati. 
Ako tekst koji je zarobljen unutar PowerPoint prezentacije želimo prebaciti u Word, evo savjeta kako ćete ih prebaciti iz PowerPoint u Word, umjesto da ručno kopiramo tekst sa svakog pojedinačnog slajda.
Prvi i najlakši način kako prebaciti iz PowerPoint u Word je da otvorite prezentaciju u Outline (Prikaz strukture) pogledu. 
Zatim kliknite na View (Prikaz) – pa na Outline (Prikaz strukture).
Provjerite da li je cijeli tekst tu, jer se u nekim slučajevima može desiti da nije. 
Ako je sve u redu s tekstom, onda otvorite Save as (Sačuvaj kao) meni (pritisnite F12, ako ne možete da ga nađete) i u padajućoj listi odaberite opciju Outline (RTF) ili Prikaz strukture/RTF.

Dobiveni dokument će biti u tekstualnom formatu, pa ga možete slobodno prekopirati u Word. Ili ga otvoriti direktno u Wordu.
Možete i poslati prezentaciju direktno u Word, a evo kako prebaciti iz PowerPoint u Word direktnim slanjem.


Kako prebaciti iz PowerPoint u Word u starijim verzijama PowerPointa:
Odaberite File – Save & Send – Create Handouts – Create Handouts iliti Datoteka – Sačuvaj i pošalji – Kreiraj popratni sadržaj – Kreiraj popratni sadržaj, kao na slici.


Kako prebaciti iz PowerPoint u Word u novijim verzijama PowerPointa:
Odaberite File – Export – Create Handouts – Create Handouts ili Datoteka – Izvezi – Kreiraj popratni sadržaj – Kreiraj popratni sadržaj.


Označite opciju Paste (zalijepiti) u dnu i odaberete jednu od pet mogućnosti za izvoz. Ne birajte opciju Paste as link (Nalijepi uz vezu), jer će se tako uvijek kad izmijenite originalni PowerPoint dokument mijenjati i sadržaj u Wordu. Možete eksperimentirati sa svakom, ali najbolje je Outline za izvlačenje isključivo teksta.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.