Savjeti kako omekšati grah

Pitate se kako omekšati grah i koje su najčešće greške pri kuhanju ovog poznatog narodnog jela?! U nastavku donosimo nekoliko savjeta kako omekšati grah pri kuhanju

Savjeti kako omekšati grah

Ako mislite da je jednostavno skuhati fino varivo od graha, to ipak nije tako. Donosimo vam popis nekih najčešćih grešaka koje radimo prilikom kuhanja graha ali i savjet kako omekšati grah.

Skuhati dobar grah prava je mala gastro "znanost".
Nitko vam ne može točno reći koliko ga kuhati i kako omekšati grah. Jer, sve ovisi o vrsti graha i o tome je li u pitanju mladi ili suhi grah.

Tu su vrste : puter, trešnjevac, zelenček, tetovac… i mnoge druge, a svaka ima neku svoju tajnu.

Suhi grah će se kuhati jako dugo, ponekad i po dva sata, ovisno o tome koliko je star i jeste li ga dovoljno namakali. Namakanje j gotovo obavezno jer to je jedini način kako omekšati grah.
Omekšanog namakanjem preko noći, kuhajte ga dok nije dovoljno mekan jer nitko ne želi jesti tvrdi sirovi grah.

Kako omekšati grah na brzinu?
Da biste na brzinu omekšali grah na jednu šaku suhog graha dodajte 10 šalica vruće vode.
Zatim pustite da uzavre i da ključa 3 minute. Maknite s vatre, pokrijte poklopcem i ostavite da tako stoji minimalno sat vremena. To je najbolji način kako omekšati grah na brzinu.