Savjeti kako očistiti grdobinu

Grdobina, koliko je ružna toliko je i fina riba, a glava za juhu je savršena, zato vam donosimo nekoliko savjeta kako očistiti grdobinu da biste u njoj mogli uživati

Savjeti kako očistiti grdobinu

Grdobina je "vrh vrhova" - reći će vam oni dobri poznavaoci ribljih specijaliteta, posebno pečena sve od filetirane pa do one iz pećnice, no kako očistiti grdobinu, pitanje je koji mnogi postavljaju

Image



Iako je najružnija riba, treba uživati u ovoj krasotici bogatog okusa.

Čišćenje ribe nije kompliciran, već samo malo - nespretan "posao".  
Evo i neki savjeti kako očistiti grdobinu da bi sve bilo jednostavnije. Najvažnije je napraviti sljedeće: grdobini oguliti kožu , odstraniti utrobu glavu i rep a tijelo grdobine izrezati na filete debljine 2 cm.
Koža se guli poprilično jednostavno, a to ovisi o veličini ribe. Gulite je rukama a dijelove koji ne idu pomognite odstraniti s nožićem.
Uvucite prste pod kožu i svucite je cijelu s grdobine.
Glavu odrežite i ostavite za juhu a preostali dio repa narežite i spremajte po vlastitom ukusu.

Ma koliko ružno i strašno izgledala, savjet kako očistiti grdobinu je zapravo vrlo jednostavan, a postupak čišćenja je lakši nego kod nekih drugih riba.