Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Može li čarobnije?

Kućica od stakla usred borove šume koju želimo posjetiti!

Instagram je vrelo inspiracije kada je riječ o dizajnu, arhitekturi, ali i putovanjima, a naša današnja priča o Treehotelu spaja svo troje u jedno. Naime, pronašle smo dizajnerski smještaj iz snova, usred bajkovite šume, a u nastavku saznaj gdje se nalazi

profimedia-0197830553.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Kao što znamo, u posljednje se dvije godine u svijetu putovanja mnogo toga promijenilo. Prvo su nas dvije godine borbe s pandemijom koronavirusa držale prikovanima kod kuće, a sada je tu i rat u Ukrajini, pa mnogi nisu puno putovali ili su pak tražili ideje za kratke izlete po domovini. Pa ipak, nama je dosta sjedenja na kauču te smo čvrsto odlučile istraživati svijet kad god i kako god je to moguće – pa makar i u mislima.

Tako smo saznale i za Treehotel, magični stakleni hotelčić smješten visoko u krošnjama borovih šuma, a koji se može pohvaliti i titulom „eko hotela“. O čemu se točno radi? Dakle, ekološki održiv hotel ili smještaj podrazumijeva uvođenje značajnih poboljšanja u zaštiti okoliša kako bi umanjio utjecaj na prirodni okoliš. Često su takvi hoteli zbog svog položaja i dizajna smješteni u džunglama, a uvjerljivo najviše ih ima na području Kostarike. No, jedan itekako poseban eko hotel koji nam je ovoga puta zapeo za oko nalazi se u Europi, a iznenadilo nas je da je ujedno i proglašen najeko hotelom na svijetu!

Radi se o Treehotelu, neobičnom švedskom hotelu smještenom u šumama te skandimavske zemlje, a čiji je cijeli koncept zasnovan na ideji da se ljudi mogu u potpunosti opustiti samo ako se krenu vraćati korijenima – prirodi. Tako se Treehotel nalazi u visokoj borovoj šumi sa spektakularnim pogledom na rijeku Lule, a čini ga osam smještajnih jedinica od kojih je svakako najpopularnija staklena kocka ili tzv. ''Mirrorcube''.

Sve prostorije na drvetu nalaze se na 4-10 metara iznad tla i dostupne su rampom, mostom ili električnim stepenicama. Sobe Treehotela koriste mnoge održive eko prakse - svaka soba se može pohvaliti modernim WC-om na izgaranje i umivaonicima sa šparnim korištenjem vode. I dok se dizajnom razlikuju, svaka kućica na drvetu izrađena je od ekološki prihvatljivih materijala i tehnika gradnje. Osim toga, električna energija koja pokreće svakodnevne radnje ove ustanove opskrbljuje se lokalno iz hidroelektrane, a sva rasvjeta se sastoji od niskoenergetskih LED sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

No, osim svojih tehničkih ekološki održivih specifikacija koje su doista impresivne, najdojmljivije kod ovih kućica među drvećem je njihov dizajn. Napravljene tako da odražavaju svjetlost i sa svih strana svoje posjetitelje okružuju prirodom, nude savršen bijeg u šumski svijet – uz sav komfor koji možeš zamisliti. Poseban detalj koji ove kućice kriju nalazi se iza zrcalne fasade , a radi se o balkonu koji omogućuje da izađeš na svježi zrak - potpuno neprimjećena!

Mirrorcube Treehotel je idealan smještaj za dvoje ljudi, a posebno je popularan upravo u zimskom razdoblju, kada se parovi odlučuju odsjesti u njemu kako bi se makli od svakodnevice, ali i uživali u nordijskim šumama i nebu na kojem se svake noći može gledati šarena igra Aurore Borealis.

Image
Nije li čarobna?

Destinacija iz snova: Iglu kućica iz susjedstva koju želimo posjetiti ove zime

Svakako posebno i šarmantno mjesto na koje bismo ovih dana, kada nas stres i loše vijesti pritišću sa svih strana, vrlo rado pobjegle na neodređeno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.