Sutra se otvaraju vrata sajma turizma PLACE2GO

Izvrstan program, zanimljive destinacije i atraktivne nagradne igre, samo su dio onog što vas očekuje ovaj vikend u Areni Zagreb

Sedmi po redu međunarodni sajam turizma ponovno u Arenu Zagreb dovodi sve najbolje i najzabavnije iz svijeta turizma. Tijekom tri dana družit ćemo se s izlagačima iz 21 zemlje, upoznati nove kulture i naći nove omiljene destinacije za putovanja. Što su nam sve pripremili organizatori programa, pogledajte u nastavku:

Poslovne prilike i inovativna rješenja

Prvi dan sajma – petak, 16. ožujka, namijenjen je isključivo poslovnim susretima. Sastanci se unaprijed dogovaraju putem mobilne aplikacije PLACE2GO za Android i iOS sustave koja znatno ubrzava poslovnu komunikaciju. Toga dana posjetitelje očekuju zanimljivi paneli, predavanja i prezentacije te atraktivan workshop o inovativnim tehnološkim rješenjima na kojem će sudjelovati  predstavnici IT industrije.Otkrijte zanimljive destinacije uz poznate predavače

Sigurno nismo jedini koji još uvijek pamte smirujući glas koji prepričava dogodovštine iz nekog od skrivenih kuteva svijeta, sve jednu zanimljiviju od druge. Goran Milić sve nas je držao prikovane za ekran. Teško je u nekoliko rečenica napisati sve o ovom istaknutom novinaru. Zato ćemo se zadržati na informacijama vezanim uz temu – putovanja. Napisao je nekoliko knjiga i napravio više od stotinu putopisnih emisija na pet kontinenata, po kojima ga publika pamti. Tako smo s Goranom Milićem uživali u serijalu putopisa poput "Idemo u Ameriku", "A sad u Europu!" i "Idemo na Sjever". U svom predavanju upoznat će nas s različitim mentalitetima pripadnika različitih entiteta koje je sretao na svojim putovanjima. Isti onaj smirujući glas čeka nas na pozornici u nedjelju, 18.3. u 16h.

Poznata glazbenica Remi će se također na sajmu predstaviti kao putopisac, i to s jednom od najpopularnijih putničkih destinacija - Indijom! Putovala je u New Delhi i Pushkar početkom siječnja. Nije bilo vrućine i komaraca, ali je zato bilo lutanja, razgovora s majstorima joge i uživanja u vrevi i larmi velegrada. Pokušat će vam dočarati mirise i zvukove jednog posebnog svijeta, toliko drukčijeg od našeg. Čekaju vas mirišljavi štapići, šuškalice i zvučna zdjela... Indija iz perspektive putnice i glazbenice. Predavanje je u nedjelju 18.3. u 17h.

Vrhunski fotograf i avanturist Goran Jović dobar dio godine provodi na destinacijama na koje malo tko ide. Na sajmu će govoriti o putu u Latinsku Ameriku – Belize, Nikaragva, Kostarika, Panama, Ekvador, Kolumbija i Venezuela. Sve odreda destinacije koje se otvaraju za turiste i postaju sve popularnije.Na sajmu će se predstaviti humanitarno-putopisni projekt: Dejan Nemčić, profesor geografije, zaputio se u Afriku s ciljem da djeci u Hrvatskoj približi najstariji i najmisteriozniji kontinent. U sklopu humanitarne udruge „Možemo zajedno“, koja se bavi pomaganjem djeci bez roditelja i djeci u državama trećega svijeta, organiziran je projekt „Afrika možemo zajedno“ koji uključuje opremanje afričkih škola školskim priborom i prikupljanje donacija za lijekove protiv malarije. Da bi se učenicima približila prava Afriku, organizirana su javljanja predavača koji uživo hodaju sa skype tehnologijom te tako našim učenicima omogućuju virtualnu šetnju najljepšim lokacijama afričkog kontinenta. Kako je bilo u Tanzaniji, Keniji, Zanzibaru, Malavima i Mozambiku te kako su djeca reagirala na priče o svojim afričkim vršnjacima, saznajte u nedjelju u 13h.

Čitavi bogati program koji nas očekuje ovog vikenda pronađite na place2go.org/agendaOsvojite jedno od nagradnih putovanja

Ljubitelji putovanja na sajmu će ovog vikenda imati brojne prilike osvojiti nagrade. Sajam Place2go, Turkish Airlines i T-Portal pozivaju vas da ubacite boarding passove u kutiju. Možete osvojiti dvije povratne aviokarte za Istanbul. Boarding pass možete dobiti tako da odgovorite na pitanja na linku. Veleposlanstvo Tunisa i agencija Sunčani sat pripremili su za vas nagradnu igru u kojoj možete osvojiti put u Tunis za dvije osobe. Pronađi Atlasov štand, opali fotku s Instagram okvirom te objavi s hastagovima #atlasputovanja i #place2go. Fotka s najoriginalnijim nazivom osvaja vikend u Gardalandu za dvoje. Leteća igra Croatia Airlinesa odvest će posjetitelja koji pogodi najviše milja u Dublin, dok vas Svikoncerti.eu vodi na koncert po želji za dvije osobe.

Ulaz na PLACE2GO i ove je godine besplatan.

Radno vrijeme sajma

Petak 16. 3.
10 – 16 sati – B2B ulaz samo s akreditacijama i pozivnicama
16 – 19 sati – otvoreno za sve posjetitelje, ulaz besplatan
Subota i nedjelja 17. i 18. 3.


PLACE2GO 2017 from Place2go on Vimeo.

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.