Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Saas-Fee, slobodna republika gdje ima snijega

Saas-Fee - 165 godina tradicije zimskog turizma

Saas-Fee, slobodna republika gdje ima snijega
Budi najbolja verzija sebe.

Pregledavajući po internetu u potrazi za skijalištima na kojima ima snijega, naišli smo  na Slobodnu Prazničnu Republiku – Saas Fee u Švicarskoj. Free Republic of Holidays nalazi se u Saas dolini u kantonu Valais na jugu Švicarske. U dolini se uz najpoznatiji Saas-Fee nalaze i mjesta Saas-Grund, Saas-Balen i Saas Almagell.  


shimmer fallback


Saas-Fee je vjerojatno većina vas vidjela u jednom od najpoznatijih videospotova grupe Wham! i njihovom božićnom pjesmom Last Christmas. Selo je prošle godine slavilo 30 godina od snimanja tog velikog hita. Saas-Fee se može pohvaliti svojom 165-godišnjom tradicijom zimskog turizma te prvim švicarskim skijašem, svećenikom Johannom Josefom Imsengom.

Saas-Fee drži tri svjetska rekorda sa najvišim podzemnom željeznicom na svijetu, najvišim rotirajućim restoranom i najdubljom ledenom spiljom.  Metro-Alpin kreće sa postaje Felskinn na 2980 metara nadmorske visine prema postaji Mitellallalin koja je na 3456 metara n/v i gdje se nalazi spomenuti restoran sa predivnim pogledom na 18 vrhova preko 4000 metara koji okružuju ovu predivnu dolinu.

shimmer fallback


Skijanje u Saas-Feeu traje zapravo cijelu godinu i trenutno je jedna od rijetkih lokacija na kojoj zaista ima snijega i na planini i u mjestu.

Najjednostavniji put do ove destinacije iz Hrvatske je automobilom preko Milana, a Saas-Fee  je od Zagreba udaljen oko 850 km.

U nastavku ove priče javit ćemo se direktno iz Saas-Feea i pokušati dočarati što sve nudi Republika Saas-Fee, a za vas nestrpljivije više informacije možete pronaći na http://www.saas-fee.ch/en/


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.