Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Ne smiješ ih zaobići

Top 5: Najljepši otoci na Jadranu koje trebaš posjetiti barem jednom u životu

Hrvatska obala krije velik broj otoka i otočića, a mi smo odabrale njih pet koji se posebno ističu svojom ljepotom, a koji se svakako trebaju naći na tvom popisu želja

hrvatski-otoci.jpg
Foto: PIXSELL
Budi najbolja verzija sebe.

Prvi dan ljeta opasno nam se bliži, pa tako i godišnji odmori, a ako još uvijek nisi isplanirala kamo otići ovog ljeta, imamo nekoliko ideja - zašto ne posjetiti neke od najljepših otoka na našoj jadranskoj obali? Hrvatska ima razvedenu obalu pa se kao takva može pohvaliti velikim brojem otoka i otočića - njih preko tisuću. I iako je svaki od njih lijep na svoj način, neki se ipak ističu više od drugih i fasciniraju turiste diljem svijeta.

Image
Biseri Jadrana

Otok Cres skriva brojne prekrasne plaže i uvale, a ovo je top pet najljepših

Nekoliko je otoka koji se često nalaze na listama najljepših u Hrvatskoj, od sjevera do juga obale, a mi smo ih u nastavku izdvojile pet koje nikako ne smiješ zaobići.

Od Cresa koji se može pohvaliti divnom vegetacijom i još lijepim plažama, a koji nam je najbliže, pa sve do onih malo južnijih, poput Korčule i Mljeta, ovi otoci nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pa ako ne znaš gdje ćeš ovog ljeta, jedan od ovih otoka nikako ne može biti loša opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Korčula

Na službenoj listi najljepših otoka na svijetu, peto mjesto pripalo je našoj Korčuli, i to s dobrim razlogom. Grad Korčulu nazivaju "malim Dubrovnikom" zbog srednjovjekovnih trgova, crkava, palača i kuća, a za ljubitelje plaža i mora, tu su prekrasne plaže koje ostavljaju bez daha, kao i nevjerojatan krajolik i tirkizno plavo more koje ih okružuje. Ovaj predivan grad, ali i ostala mjesta na otoku, imaju sve što ti je potrebno za odmor iz snova, stoga odabereš li Korčulu za svoju ljetnu destinaciju, nećeš pogriješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Mljet

Otok na kojemu se nalazi istoimeni nacionalni park krasi epitet najzelenijeg hrvatskog otoka, a zahvaljujući svojim prirodnim ljepotama, nacionalni park Mljet od 1960. godine najstarije je zaštićeno područje na cijelom Mediteranu. Pravi raj za ljubitelje mora i prirode, Mljet je savršena lokacija za ljetni odmor na kojemu ćeš napuniti baterije, a može se pohvaliti divnim plažama i kristalno čistim morem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Cres

Dom nekim od najljepših plaža, ne samo na Jadranu, već i na cijelom svijetu, Cres je najveći jadranski otok uz otok Krk, prepun divlje i netaknute prirode. Iako je jedan od najrjeđe naseljenih otoka na Jadranu, baš to ga čini posebnim i upravo je zato savršena lokacija za miran ljetni odmor, a ako tomu pridodamo predivne plaže poput plaža Mali Bok, sveti Ivan i Koromačna, jasno nam je zašto je ovaj otok jedan od najljepših i najomiljenijih.

Lastovo

Jedan od najjužnijih naseljenih otoka na Jadranu, Lastovo je zbog svoje prirodne ljepote i biološke raznolikosti proglašeno Parkom prirode. Osim šarmantnog mjestašca po kojemu je ovaj otok dobio ime, tu je i puno malih otočića koji ga okružuju, kao i divne plaže i tirkizno more. "Otok sreće", kako ga često nazivaju, mjesto je brojnih uvala, plaža i bujnog zelenila i kao takvo savršeno je mjesto za odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Hvar

Otok Hvar jedan je od popularnijih otoka među turistima i jedno od vodećih turističkih mjesta u Hrvatskoj koje su posjetile i brojne svjetske zvijezde, sve zbog činjenice da je nekoliko puta odnio titulu najljepšeg, najboljeg i najatraktivnijeg otoka u Europi. Hvar ima sve - od spomenika pod zaštitom UNESCO-a preko party mjesta pa sve do divne prirode i plaža koje ostavljaju bez daha i na ovom se otoku može pronaći za svakoga ponešto.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.