Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Najljepše mjesto u Međimurju

Mađerkin breg - oaza u Međimurju s koje se pruža pogled na čak četiri države

S 28 metara visine, vidikovac na Mađerkinom bregu pruža doživljaj za sva osjetila. Daleko od gradske vreve, a blizu Čakovca, s ove atrakcije pogled 'puca' na čak četiri države. Dodatan plus je što ondje možeš uživati i u ponudi lokalne vinarije. Što ti više treba?

Vidikovac Mađerkin breg 18.jpg
Foto: Matej Ščavničar/Terca art
Budi najbolja verzija sebe.

Iako je Hrvatska usredotočena na obalni turizam, treba iznova podsjetiti da i unutrašnjost zemlje također krije mnoge bisere. Među njih spada i Međimurje - omeđeno Murom i Dravom ovaj je dio Lijepe Naše kao stvoren za vikend-putovanja s obitelji, partnerom i prijateljima. Svi će posjetitelji ondje pronaći nešto za sebe, a posebno ljubitelji vinskih cesta i bogate gastronomske ponude.

Istražujući gornji brežuljkasti dio Međimurja, imaš prilike obići više od 30 različitih vinara i popeti se na zelene bregove koji će te očarati pogledom. Najpoznatiji i svježe dotjeran jest Mađerkin breg.

Image
Vidi nešto novo

Ideja za vikend: Slovenija ima svoju rijeku Krku i nalazi se nadomak Zagreba


Smjestio se samo 19 kilometara od Čakovca i petnaestak minuta vožnje od Svetog Martina na Muri. Već je otprije privlačio one željne odmaka od gradske vreve i odmora u zelenilu. Svojim stepenastim vinogradima neodoljivo podsjeća na talijansku Toskanu, a s brega se pogled pruža na čak četiri zemlje - Sloveniju, Mađarsku, Austriju, a kad vremenski uvjeti dozvole i Slovačku, odnosno njene obronke. Uz to, odande se nazire i Sljeme pa ne čudi što je Mađerkin breg posljednjih godina dobio na popularnosti.

shimmer fallback

Nedavno je Općina Štrigova, u čijem je vlasništvu vidikovac na Mađerkinom bregu, otvorio uređenu atrakciju. Radi se o informativnom centru s vidikovcem visokim čak 28 metara. Da bi se stiglo do njegovog vrha i okinulo čarobnu fotografiju, treba proći niz stepenica, no to posjetiteljima, čini se, ne predstavlja problem. Sve se isplati kad pogledaju u daljinu. Neki ovaj vidikovac uspoređuju s pariškim Eiffelovim tornjem, a do njega 'potežu' i susjedi, uglavnom Slovenci i Mađari, i to biciklima. Ondje se, naime, nalazi i biciklistička staza pa se iz nekih slovenskih gradova do brega stigne za četrdesetak minuta.

shimmer fallback

Uz uživanje u pogledu imaš prilike kušati ostvarenja vinarije Štampar, ali i prizalogajiti. Što ti više treba za savršeni vikend?

Novi vidikovac ponajviše znači ondašnjim vinarima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, a cijela bi se ova priča o međimurskoj Toskani mogla dobro odraziti na turističke brojke. Vidikovac ovdje ne staje - u planu je ugradnja ziplinea, ali i orgulja koje bi pokretao vjetar. A njega na nadmorskoj visini ne manjka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Nekad se, stoga, treba sjetiti da nam i unutrašnjost zemlje nudi ljepote te se već sljedeći vikend zaputiti u međimurske bregove!

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.