Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Savršene za vikend izlet

Bajkovite lokacije u Sloveniji koje želimo posjetiti čim malo zatopli

Proljetni vikendi kao stvoreni su za izlete u prirodu, a osim Lijepe Naše, i susjedna Slovenija ima puno toga za ponuditi. Evo nekoliko ideja što posjetiti ako se ovog proljeća nađeš u Sloveniji

slovenija-izlet.jpg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Proljeće je stiglo, a iako vrijeme ovoga trena nije baš bajno, s nestrpljenjem iščekujemo prvi sunčani vikend. A takve je vikende, naravno, najljepše provesti na izletu u prirodi. Već smo puno puta pisale o divnim lokacijama u Hrvatskoj, no sada je vrijeme za susjednu nam Sloveniju koja, iako je mala i ljudi ju često zaobilaze, ima puno toga za ponuditi.

Image
Vodene oaze

Bijeg iz grada: Najljepša jezera u Hrvatskoj kao stvorena za vikend izlet

Od smaragdnih jezera i rijeka, alpskih sela i šarmantnih gradova, pa sve do zelenih dolina, šuma i planinarskih puteva, Slovenija je prava pobjednica kada govorimo o lokacijama u prirodi koje ostavljaju bez daha.

A s obzirom na to da nam je toliko blizu, bilo bi šteta ne sjesti u auto i uputiti se u ovu zemlju. A ako se nađeš u Sloveniji, ove lokacije nikako ne smiješ zaobići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Dolina Soče

Jedna od najljepših rijeka Europe, predivna tirkizna Soča, smjestila se upravo u Sloveniji, nedaleko od Kranjske Gore, i definitivno je lokacija koju ne smiješ zanemariti. Okružena Julijskim Alpama, rijeka Soča i cijela njezina dolina nude pregršt prostora za istraživanje i aktivan izlet, a ovdje se možeš okušati i u raftingu na samoj rijeci. Ako si, ipak, raspoložena za nešto drugačije aktivnosti, u dolini rijeke Soče možeš planinariti, biciklirati, ali i jahati - ovdje ima zaista svega, za cijelu obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Jezera Bled i Bohinj

Poznata slovenska jezera Bled i Bohinj jedno su od drugog udaljena svega 20 minuta, a obje su lokacije itekako posebne - i udaljene 200-tinjak kilometara od Zagreba. Jezero Bled poznato je ledenjačko jezero okruženo Julijskim Alpama, s malim otočićem s crkvicom smještenim usred jezera, a oko njega može se prošetati, ali i biciklirati. Jezero Bohinj također je idealna destinacija za ljubitelje prirode, šetnji i planinarenja, a ako se ovdje nađeš, možeš se popeti do slapa Savice, žičarom posjetiti jedno od najpoznatijih slovenskih skijališta, Vogel, ili razgledati jezero brodićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Kanjon Vintgar

U srcu nacionalnog parka Triglav, jedinog nacionalnog parka u Sloveniji, ali i u neposrednoj blizini jezera Bled, smjestilo se ovo čudo prirode - kanjon Vintgar s drvenim mostom iz 19. stoljeća. Kanjon je dug tek 1,6 kilometara, no kroz njega teče predivna rijeka Radovna koja oduševljava svojom tirkiznom bojom, ali i čistoćom. Ovdje ćeš moći prošetati jednom od dviju staza, a obje će te na kraju dovesti na predivnu, zelenu dolinu s koje se pruža predivan pogled na planine, a na kojoj ćeš možda uočiti i pokoju kravu, baš kao u i u ostalim tipično alpskim predjelima.

Kranjska Gora

Kranjska Gora, udaljena oko dva i pol sata vožnje od Zagreba, poznato je odredište za sve ljubitelje skijanja i ostalih zimskih sportova, no i za ljetnih i proljetnih mjeseci ovo mjesto je vrijedno posjeta. Mali je to gradić podno Julijskih Alpi, smješten na 800 m nadmorske visine, a ovdje ćeš moći planinariti, biciklirati, ili jednostavno uživati u pogledu na planine i okolna jezera kojih na ovom predjelu ima mnogo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Jezero Jasna

A jedno od prethodno spomenutih jezera koja se nalaze u blizini Kranjske Gore je i jezero Jasna, predivno smaragdno jezero uz koje se svakako moraš zaustaviti i malo prošetati uz njega. Izgleda posebno čarobno zimi, kada je prekriveno snijegom, ali i u proljeće ima neku posebnu čar. Smješteno je samo sat vremena od Ljubljane, a osim biciklističkih staza i vidikovaca koji ostavljaju bez daha, ovo je jezero odlična kulisa za kul Instagram fotke.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.