Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Putovanja bez granica

Ove europske zemlje ukinule su gotovo sve mjere i jedva ih čekamo posjetiti

Većina zemalja Europe odlučuje se na postupno ukidanje Covid restrikcija, a ove su zemlje ukinule već gotovo sve mjere, baš u pravi tren za proljetna putovanja

anthony-delanoix-QAwciFlS1g4-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Želiš li se baciti na planiranje proljetnog putovanja, imamo dobre vijesti - većina europskih zemalja polako, ali sigurno otvara svoje granice bez ikakvih ograničenja, a putovanja na kakva smo navikli prije pandemije uskoro bi ponovno mogla postati stvarnost.

Image
Putovanja bez ograničenja

Nerazvikani i šarmantni gradovi u Francuskoj koje vrijedi posjetiti

Iako je u svim zemljama i dalje prioritet zaštita zdravlja građana, većina ih se odlučuje na otvaranje i ukidanje Covid mjera, ali i Covid putovnica, omogućujući tako ljudima putovanja bez ograničenja. Neke su zemlje već ukinule gotovo sve mjere, neke to tek planiraju, a mi smo u nastavku izdvojile osam zemalja koje su svoje mjere već ublažile, kao i što je sve važno znati ako planiraš putovanje u jednu od njih.

Jedva smo dočekale ponovna putovanja, a ove zemlje jedva čekamo posjetiti već ovog proljeća - od susjedne nam Slovenije pa sve do skandinavskih zemalja, poput Norveške i Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Norveška

Po dolasku u Norvešku više ne postoje zahtjevi za testiranje, karantenu ili registraciju, a putnici više ne moraju dostaviti dokaz o cijepljenju, oporavku ili negativnom rezultatu PCR testa. U Norveškoj digitalni certifikat EU-a protiv bolesti COVID-19 više nije obvezan za pristup javnim prostorima, a ukinuta su ograničenja pristupa događanjima, barovima, klubovima i drugim javnim mjestima. Upotreba maski za lice više nije obvezna nigdje, kao ni fizičko distanciranje.

shimmer fallback

Francuska

Francuska je ukinula većinu covid restrikcija, poput obveze nošenja maski na većini javnih mjesta i zabrane necijepljenima da ulaze u barove, restorane i kina. Potvrda o cijepljenju više nije obavezna kako bi se ušlo u barove, noćne klubove, muzeje, stadione i međugradske vlakove, no maske su i dalje obavezne u svim oblicima javnog prijevoza (kao i u taksijima) . Prilikom ulaska u Francusku i dalje je potrebno predočiti dokaz cijepljenja ili oporavka od bolesti COVID-19 ili negativnog rezultata na molekularni ili brzi antigenski test.

shimmer fallback

Ujedinjeno Kraljevstvo

Ujedinjeno Kraljevstvo nedavno je objavilo da međunarodna ograničenja putovanja uzrokovana pandemijom COVID-19 završavaju - više nije potrebno testirati se na COVID-19, ni prije putovanja ni nakon dolaska, kao ni ispunjavati obrazac za lociranje putnika u Ujedinjenom Kraljevstvu prije putovanja. Ova pravila odnose se na sve, bili oni cijepljeni ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Danska

Za ulazak u Dansku više nema ograničenja putovanja ako ulaziš iz EU-a ili zemalja schengenskog prostora. Također, u Danskoj se digitalni certifikat EU-a protiv bolesti COVID-19 ne zahtijeva za pristup javnim prostorima, kao što su barovi i restorani, muzeji, bazeni, velika događanja, a od 1. veljače 2022. u Danskoj više ne postoje ograničenja povezana s bolešću COVID-19.

shimmer fallback

Slovenija

Za ulazak u Sloveniju više ne postoji zahtjev za izdavanje potvrde o cijepljenju, oporavku ili testiranju na granici, kao ni obveza da necijepljene i netestirane osobe budu u karanteni po dolasku. Certifikati o cijepljenju, oporavku i testiranju više nisu potrebni za ulazak u rekreacijske i sportske objekte, restorane i barove, turistički smještaj i druge objekte, a maske za lice moraju se nositi u svim zatvorenim javnim prostorima, u javnom prijevozu i na otvorenim javnim prostorima.

shimmer fallback

Švedska

Svi, bez obzira na državljanstvo, mogu ući u Švedsku bez ikakvih posebnih ograničenja povezanih s bolešću COVID-19. U Švedskoj se digitalni certifikat EU-a ne zahtijeva za pristup javnim prostorima, kao što su barovi i restorani, muzeji, bazeni, velika događanja i neka sredstva javnog prijevoza. Također, ne postoji opća obveza nošenja maske za lice u normalnim društvenim situacijama, na javnim mjestima i u javnom prijevozu.

shimmer fallback

Irska

Od 6. ožujka 2022. putnici više ne moraju dostaviti dokaz o cijepljenju, oporavku ili negativnom rezultatu PCR testa. Većina javnozdravstvenih mjera za upravljanje pandemijom ukinuta je u Irskoj, a digitalni certifikat EU-a više nije potreban. Preporučuje se nošenje maski za lice pri korištenju javnog prijevoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Nizozemska

U Nizozemskoj EU digitalna COVID potvrda nije obvezna za pristup javnim prostorima, kao što su barovi i restorani, muzeji i bazeni. Za ulazak u Nizozemsku, putnici ipak moraju ispuniti obrazac izjave o zdravlju, kao i predočiti negativan rezultat na RT-PCR test ili na brzi antigenski test.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.