Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Ljepote Hrvatske

Jedna od najljepših šetnica nalazi se na Lošinju i krije pogled na dupine

Svaki zaljubljenik u more, šetnje i zaigrane dupine uživat će na stazi 'Put dupina' koja je dugačka dvadeset kilometara

profimedia-0631799658.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Naša zemlja prepuna je prirodnih ljepota, a na Jadranu se mogu čak i susresti predivne životinje poput dupina. Stoga nije neobično što stalno otkrivamo nova mjesta u kojima možemo uživati. Jesi li znala da na području sjevernog Jadrana, točnije Lošinja, živi zajednica od 200 dupina? Ova graciozna bića mogu susresti i obični turisti tijekom boravka na otoku.

Image
Znamo gdje ćemo na odmor

Pravi raj: Uvala na Lošinju s najljepšim ulazom u more na Jadranu

Svaki zaljubljenik u more, šetnje i zaigrane dupine uživat će na stazi "Put dupina". Dugačka je dvadeset kilometara, većinom se hoda po makadamu i kršu, te spaja zapadnu i istočnu obalu ovog otoka. Ne smije se zaboraviti da se na tom putu mogu i ugledati dupini. Divlje, ali prijateljski nastrojene životinje koje su poznate po svojoj znatiželji. Lošinjski dupini prosječno su dugački oko tri metra i teže oko 200 kilograma.

Iako je moguće gledati dupine i s čamaca, stručnjaci koji već nekoliko desetljeća proučavaju ovu zajednicu životinja, ipak predlažu da uživamo u pogledu na ove životinje s otoka. Plovila ometaju njihovo slobodno kretanje, a buka motora njihovu komunikaciju pa se najbolje odlučiti za ovu stazu koja počinje u uvali Borik.

U daljnjoj šetnji uživa se u uvalama: Porto Šešula, Cuanguski, Mala i Vela Draga i Sunfarni. Potrebno je sat i pol da bi se došlo do jedne od najljepših uvala na Lošinju - Krivice. Ljepota mora, borova šuma i šljunčana plaža su najbolje mjesto za predah i kupanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Nakon prekrasne uvale Krivice, staza vodi do uvale Balvanide, pa preko uvale Plieski, Vinkova te uvale Mrtvaške. Od Mrtvoške se dalje ide prema Velom Lošinju. No također se može otići i u drugom smjeru brodom do otoka Ilovika ili lošinjskom transverzalom krenuti u Mali Lošinj. Ova prekrasna šetnica samo je jedan dio ljepote koju nudi otok Lošinj, ali može biti glavni razlog za odlazak na ovaj biser sjevernog Jadrana!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.