Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Priprema za duboko zamrzavanje ribe

Znate li kako treba pripremiti ribu za duboko zamrzavanje ribe i koji je najbolji način čuvanja takve ribe?

Priprema za duboko zamrzavanje ribe
Budi najbolja verzija sebe.

Po nekim iskustvima ribu nikako ne treba čistiti za duboko zamrzavanje ribe, dakle cijelu ribu treba staviti u led i to čim prije nakon ulova . Najbolje još dok je živa. 

Ako pak želite imati pripremljenu ribu za pečenje, ili ako se radi o velikim komadima ribe koju nije moguće peći u komadu, takvu ribu isfiletirajte i stavite na duboko zamrzavanje ribe. Za duboko zamrzavanje ribe preporučljivo je ribu prethodno zaštititi i obložiti ledom što će pomoći zadržati svježinu i eliminirati mirise koji se oslobađaju tijekom zamrzavanja.

Rina se čuva u zamrzivaču maksimalno do 6 mjeseci. 
Proces za duboko zamrzavanje ribe u domaćinstvu izgleda ovako: nabavka ribe – čišćenje – spremanje u vrećice – pohrana u zamrzivač na temperaturu od -18°C. 
Ako je smrznete na ovakav način, ribi treba 5-6 dana da joj se temperatura snizi na -16 ili -17°C i gotovo je nemoguće sniziti temperaturu središta ribe na -18°C. 

Jeste li primijetili da, kada odmrznete tako zamrznutu ribu, ona ima čudan okus, poprimila je mirise iz zamrzivača, dehidrirala i promijenila boju? Razlog tome je takozvano sporo smrzavanje. 

Riba koja se ne koristi za duboko zamrzavanje ribe je plava riba s visokim udjelom masnoće, haringa, skuša i srdela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.