Pravilno odmrzavanje lisnatog tijesta

Koji je najbolji način za odmrzavanje lisnatog tijesta?

Pravilno odmrzavanje lisnatog tijesta

Potrebno je neko vrijeme da napravite lisnato tijesto kod kuće, a niti jedna domaćica nema vremena za to. Uz nedostatak vremena, svi radije kupuju tijesto u gotovom obliku, u trgovinama, a takva tijesta su često zamrznuta i potrebno ih je pažljivo odmrzavati. Stoga vam donosimo koji su to savjeti za odmrzavanje lisnatog tijesta. 

Proizvodi od tijesta često se nalaze na našim stolovima u obliku kruha, kolačića, pizze, kolača ili tjestenine. 
Upute i najbolji način za odmrzavanje lisnatog tijesta:

- tijesto izvucite iz pakiranja;
- tijesto stavite je na pladanj ili ploču za rezanje;
- ostavite tijesto da se otopiti na sobnoj temperaturi nekoliko sati.
Nemoguće je brzo odmrznuti lisnato tijesto, jer će izgubiti svoj oblik..

Ali, ipak, ako je potrebno ubrzati proces za odmrzavanje lisnatog tijesta, preporučujemo da ga, nakon što je malo odstajalo, odložite na minutu u mikrovalnu pećnicu (snage 50-100 W).

Lisnato tijesto je  savršena podloga za ukusne pite i mini slastice ili slane zalogaje, a da bi jelo ispalo onako kako ste ga zamislili, treba znati kako rukovati njime, ali i kako se pravilno izvodii odmrzavanje lisnatog tijesta.