Budi najbolja verzija sebe.
Uzmi predah

Pet znakova da ti treba detoks od društvenih mreža

U vremenu kada smo gotovo svi na društvenim mrežama i kada su one dio naše svakodnevice, vrlo je lako pretjerati

U eri u kojoj smo svi povezani putem društvenih mreža 24 sata dnevno sedam dana u tjednu, lako je pretjerati. Većina nas neprestano provjerava mobitele i društvene mreže, a neki do te mjere da to utječe na njihov život. Upravo je to znak da ti je potrebna detoksikacija od društvenih mreža.

Razmišljaš li o svom mobitelu više nego o partneru ili o poslu? Smatraš da se ne možeš boriti protiv poriva da svakih nekoliko minuta provjeravaš društvene mreže? Osjećaš se usamljeno i izolirano većinu vremena? Ako si potvrdno odgovorila na bilo koje od ovih pitanja, potrebna ti je detoksikacija od društvenih mreža.

Prema studiji iz 2020. koju su proveli We Are Social and Hootsuite, 3,8 milijardi ljudi koriste društvene mreže, a taj broj samo nastavlja rasti. Pew Research prati upotrebu društvenih medija od 2005. godine, kada je stopa odraslih na društvenim mrežama bila 5 posto, i utvrdio je da je do 2019. godine 72 posto odraslih barem na jednoj platformi, a najviše ih je na Facebooku. Ovi brojevi pomažu nam da si predočimo koliko su društvene mreže danas uobičajene.

Budi najbolja verzija sebe.

Nažalost, prekomjerna upotreba društvenih mreža može pokrenuti probleme kao što su obrasci ovisničkog ponašanja i neprilagođeni mehanizmi suočavanja. Naš mozak također žudi za novostima, zbog čega aplikacije poput TikToka mogu biti posebno ovisne dok se krećemo kroz beskrajnu petlju novog sadržaja. Upravo zato, saznale smo koji su to znakovi koji upućuju na to da društvene mreže negativno utječu na tebe i da ti je hitno potrebna detoksikacija.

1/6
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.