Budi najbolja verzija sebe.
Image
Foto: Unsplash
Havanezer
Foto: Unsplash

Havanezer

Havanezer je nacionalni pas Kube i spada u obitelj Bišona. Oni su obiteljski psi s jakom željom za udovoljavanjem, pametni su, lagano ih se dresira, te su nježni s odličnom osobnosti i karakterom. Prijateljski su raspoloženi, no obavijestit će svoju obitelj ako im netko prilazi.

Pekinezer
Foto: Unsplash

Pekinezer

Pekinezeri su pripadnici najstarije rase pasa, a korijeni im sežu u daleku Kinu. Oni imaju jak karakter što ih čini odličnim zaštitnicima i čuvarima i iako imaju suzdržan karakter, osjećajni su i neovisni, a agresivnost kod njih nije uobičajena.

Mops
Foto: Unsplash

Mops

Mops je pasmina s fizički prepoznatljivim značajkama naboranog lica, krate njuške i uvijenog repa. Šarmantni su i idealni kućni psi jer uvijek žele biti u blizini svojih ljudi te su vrlo odani, privrženi i inteligentni.

Cavalier King Charles španijel
Foto: Unsplash

Cavalier King Charles španijel

Cavalier King Charles španijel je mala pasmina španijela koja ima sportske korijene. Ovi su psi vrlo aktivni, brzi i energični, no vrlo su odani svojoj obitelji i izuzetno prijateljski raspoloženi prema svima.

Francuski buldog
Foto: Unsplash

Francuski buldog

Popularni "Frenchie" razigran je, pametan i prilagodljiv te je jedna od najpopularnijih svjetskih pasmina. Imaju snažno mišićavo tijelo s kratkom dlakom koju je jednostavno za održavati, imaju blagu narav i ne laju puno i kao takvi, savršeni su kućni ljubimci.

Maltezer
Foto: Unsplash

Maltezer

Maltezer spada među najpopularnije pasmine današnjice. Ovo je nježna, zaigrana i šarmantna pasmina koja može ponekad biti i preosjetljiva, no krasi ih opuštena narav. Ova elegantna pasmina najpoznatija je po svojoj svilenkasto bijeloj dlaci.

Shiba inu
Foto: Unsplash

Shiba inu

Shiba inu najmanja je od šest čistokrvnih vrsta pasa iz Japana. Oprezna, aktivna i društvena, japanska pasmina shiba inu može biti prilično neovisna, a ovim je psima potrebno socijaliziranje od najranije dobi kako bi postali pravi obiteljski psi.

Savršeni kućni ljubimci

Ove male pasmine umiljate su i nisu na glasu kao 'nervozne'

Koliko si puta svjedočila sceni gdje maleni pas nervozno laje na velikog, dok ga veliki samo zbunjeno gleda? Situacije su to u kojima odmah pomislimo kako su upravo mali psi ti koji su živahni, zaigrani, ali i puno "nervozniji" od onih velikih. Istina je, naravno, drugačija, jer je svaki pas odraz svog vlasnika i ponaša se onako kako ga je njegov vlasnik naučio. No postoje neke male pasmine pasa koje su umiljate i smirenije naravi i kao takve savršeni su kućni ljubimci koje bi svatko mogao poželjeti.

Budi najbolja verzija sebe.
N.B.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.