Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Zaboravi na stres

Organizirajte večeru bez stresa uz nekoliko jednostavnih savjeta

Ako vam sama pomisao na druženje uz večeru stvara stres, imamo par savjeta za tebe. Ususret novoj sezoni Večere za 5 na selu, donosimo korisne stvari za organizaciju večere bez stresa

pexels-fauxels-3184183.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Večera bez stresa? Znamo kako. Ususret novoj sezoni Večere za 5 na selu, sprmni smo ogranizirati savršenu večeru bez stresa.

1. Društvo

Odaberi prijatelje koji se dobro slažu, imaju slične interese i barem neke zajedničke stvari. Ako događaj želiš začiniti pozivnicom, one ručno napisane su lijepe, no e-pošta ili telefonski pozivi ili SMS također služe svrsi.

2. Budi 'na ti' s hranom koju kuhaš

Napravi jela koja si pripremala barem jednom ili dva puta prije velikog druženja. Ako si navikli kuhati manje porcije, napravi za probu jednu veću jer ponekad količina može utjecati na vrijeme kuhanja. Ako si ipak odlučila impresionirati goste novim maštovitim jelima, testiraj ih nekoliko dana prije. Također, ne bi bilo na odmet, da svoje goste pitaš imaju li neke alergijske reakcije.

3. Kuhaj 'pametno'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Ovaj savjet također spada u kategoriju "ne daj se izludjeti". Izbjegavaj hranu koja uključuje kuhanje po narudžbi, neprestano miješanje, prevrtanje ili provjeravanje. Pojedinačni omleti na večeri? Ne hvala. Jednostavno je ponekad najbolje. Također, na vrijeme provjeri namirnice koje je potrebno kupiti, i to preporučujemo dva dana prije zabave.

4. Prvo teški zadaci

Priprema je najvažnija u organiziranju večere za više ljudi. Pokušaj prije vremena odraditi što više pripreme. Dva jednostavna trika su usitniti povrće dan prije tuluma i napraviti pečene slastice dan-dva prije velikog događaja. Također je važno održavati i čistiti na vrijeme kako se ne bi nagomilalo neoprano suđe na kraju napornog kuhanja. Savjet profesionalaca – kreni s čistim radnim površinama.

5. Zabava

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Između domaćih koktela s potpisom, ručno punjenih maslina i pojedinih crèmebrulea, teško se sjetiti  da je ovo trebao biti usputni zabavni domjenak, a ne prikaz najluđih Instagram fotografija ikada objavljenih. Uzimanje jednostavnih prečaca, poput kupnje sira i krekera iz supermarketa, postavljanja mix-it-bara s pekarskim proizvodima iz lokalne pekare apsolutno su dozvoljeni.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.