Budi najbolja verzija sebe.
Posebna veza

Oni su naše stijene: Dan očeva slavimo uz najljepše citate

Povodom Dana očeva izdvojile smo najljepše citate koje možeš podijeliti sa svojim, jednim jedinim, tatom - bez obzira bio on tvoj tata, tvoj partner i otac tvojoj djeci ili bilo tko drugi tko je zaslužio ovu titulu u tvom životu

pexels-tatiana-syrikova-3968151.jpg
Foto: Pexels

Svake godine, 19. ožujka, u Hrvatskoj se slavi Dan očeva. Taj dan posvećen je svim tatama i njihovoj, često podcijenjenoj ulozi u obitelji.

Sve je počelo davne 1910. godine u SAD-u kada je žena Sonora Smart Dodd slušala propovijed o Majčinom danu, te dobila inspiraciju stvoriti blagdan posvećen svom pokojnom tati, ratnom veteranu i samohranom ocu šestero djece. Osjećala se kao da majke dobivaju sva priznanja za odgoj djece i smatrala je da i očevi trebaju dobiti svoj dan, posebno očevi poput njezinog. Ona je tada održala prvu proslavu za očeve u gradiću Spokane u Washingtonu, a tijekom godina, proslava se proširila i po drugim gradovima u SAD-u, a kasnije i na cijeli svijet.

Image

Samopouzdana i snažna djeca imaju roditelje koji paze na ove stvari

Iako se u većini zemalja Dan očeva slavi svaku treću nedjelju u lipnju, u Hrvatskoj kao i još nekim europskim katoličkim zemljama - ovaj se dan obilježava 19. ožujka, na blagdan sv. Josipa.

shimmer fallback

Biti otac težak je, ali nevjerojatno ispunjen posao, a damo li do znanja tatama koliko su važni čini njihov posao još vrijednijim. Pronaći prave riječi kako bi opisala koliko si mu zahvalna što je u tvom životu može biti teško, stoga smo pronašle najljepše citate posvećene tatama.

Pronađi ih u nastavku i podijeli ih sa svojim, jednim jedinim, i omiljenim tatom, bez obzira bio on tvoj tata, tvoj partner i otac tvojoj djeci ili bilo tko drugi tko je zaslužio ovu titulu u tvom životu.

Budi najbolja verzija sebe.
1/16
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.