Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Životna priča

Od milijuna žena do pravog muškarca: Ricky Martin slavi rođendan

Do danas je ostao najprodavaniji izvođač španjolskog govornog područja u SAD-u, a ženama diljem svijeta 2010. godine slomio je srce kada je javno priznao da je homoseksualac

profimedia-0480829254.jpg
Foto: Profimedia
Budi najbolja verzija sebe.

Jedna od najvećih latino zvijeda na Badnjak slavi 49. rođendan, a mi smo se prisjetile života ovog miljenika milijuna žena čije je srce na kraju osvojio muškarac.

Ricky Martin rođen je 24. prosinca 1971. godine u Portoriku kao Enrique Martin Morales i kao jedino dijete Nereide Morales i Enriquea Martina. Kada je imao dvije godine, roditelji su mu se rastali, no unatoč tome, odgojen je u katoličkom duhu te je redovito odlazio na mise gdje je bio i ministrant. Već u dobi od šest godina počeo je pjevati, a inspiraciju je pronašao u svom djedu koji je bio pjesnik.

Započeo je karijeru pojavljujući se u raznim televizijskim reklamama u dobi od samo devet godina, a s 13 godina odlučio je otići na audiciju za bend po imeni Menudo. Bio je to početak njegove prave glazbene karijere, jer s bendom je snimio čak 11 albuma i zahvaljujući tome postao zvijezda u svojoj zemlji. Nakon pet godina s bendom, 1989. godine odlučio je krenuti svojim putem.

Već sljedeće godine potpisao je ugovor sa Sony Discos i 1991. objavio je svoj prvi samostalni album na španjolskom jeziku pod nazivom "Ricky Martin". Njegovi singlovi "Feuga Contra Feuga" i "El Amor de Mi Vida" ubrzo su se smjestili na vrh latino ljestvica. Cijelo to vrijeme Ricky je pokušavao uspjeti i u svijetu glume, pa se tako pojavio i u nekoliko serija, a kasnije je glumio čak i na Broadwayju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Nakon što se 1995. godine njegov treći album "A Medio Vivir" prodao u tri milijuna primjeraka diljem svijeta, pjevač se proširio na druga međunarodna tržišta diljem Europe i Amerike i postao jedno od najvećih glazbenih imena na svijetu. Do kraja 90-ih Ricky je bio na vrhuncu svoje slave, a prvog Grammyja dobio je 1998. za najbolju latino pop izvedbu za pjesmu "Vuelve". Ubrzo nakon toga uslijedio je hit "Livin' la Vida Loca", pjesma koja je obilježila ljeto 1999., ali i cijelu glazbenu povijest kao jedan od najvećih pop hitova.

U svemu ide u prilog činjenica da Ricky Martin još i danas drži rekord najprodavanijeg izvođača španjolskog govornog područja u SAD-u.

Osim što je privlačio svojim glazbenim talentom, pjevač je cijelo vrijeme bio na glasu i kao jedan od najzgodnijih muškaraca, a za njim su uzdisale (i uzdišu!) žene diljem svijeta. A onda je 2010. milijunima žena slomio srce kad je priznao da je homoseksualac. Iako su svi u njegovom životu znali da 'igra za drugi tim', pjevač je ovu vijest objavio javno tek izlaskom svojih memoara 'Ja: Ricky Martin'. Tada je rekao da mu je s godinama sve teže padalo što živi u laži i da se tek ovim priznanjem istinski oslobodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

"S ponosom mogu reći da sam sretni homoseksualac. Blagoslovljen sam time što jesam", rekao je 2010., dvije godine nakon što mu je blizance Mattea i Valentina rodila surogat majka.

shimmer fallback

Ricky Martin u Zagrebu 2016. godine

A šest godina kasnije, pronašao je i svoju pravu ljubav. Tada je upoznao slikara Jwana Yosefa, s kojim je iste godine u najstrožoj tajnosti stigao i u našu metropolu, gdje ih je ugostio prijatelj i modni stručnjak Viktor Drago. Dvije godine kasnije, 2018., u strogoj tajnosti uplovili su u bračnu luku. Iste godine, u njihovu četveročlanu obitelj stigla je i kćerkica Lucia, a već sljedeće godine i sinčić Renn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Time je pjevač ostvario svoju dugogodišnju želju velike obitelji, a iako rijetko objavljuje fotografije svoje djece, ne krije kako u potpunosti uživa u očinstvu.

Ricky, sretan ti rođendan!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.