Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Koji je rok trajanja zimnice?

Pripremate li zimnicu, na vrijeme doznajte i koji je rok trajanja zimnice, tako da možete pripremiti optimalne količine

Koji je rok trajanja zimnice?
Budi najbolja verzija sebe.

Vrijeme je za pripremu zimnice, ali prije nego krenete u nabavku potrebnih namirnica, razmislite - Je li isplativije kupiti ili pripremiti vlastitu zimnicu? Jer i zimnica ima rok trajanja, a ako nećete potrošiti sve zalihe na vrijeme nemojte raditi višak. Zato i morate znati koji je rok trajanja zimnice.

shimmer fallbackU nastavku donosimo nekoliko informacija o tome koji je rok trajanja zimnice, da biste se mogli pripremiti na vrijeme.

Ukusne plodove koji su urodili tijekom ljetnih i jesenjih mjeseci treba itekako dobro znati pripremiti za što duži vijek trajanja. Konzervirano voće i povrće ne razlikuje se bitno u svojoj nutritivnoj vrijednosti od svježih namirnica pa je zimnica dobar odabir ako se zaželite ukusnih jela i izvan njihove sezone.

Tijekom pripremanja zimnice trebate imati na umu kako povrće i voće koje želite kiseliti mora biti zdravo, čisto i ne prezrelo. Namirnice se mogu kiseliti u komadu ili ih možete narezati na manje dijelove. Kod kiseljenja je također važno dodati točno određenu količinu soli i octa jer netočna mjera može rezultirati bržim rokom propadanja namirnica.

Tako pripremljena i dobro konzervirana zimnica može imati rok trajanja i do godinu dana.

Za zimnicu možete zamrznuti i blitvu. 
Odijelite listove i dobro ih oprati. Blanširajte ih 2-3 min, ohladite i pospremite u vrećice. Nije ih potrebno odmrzavati, samo ih skuhajte do kraja. Rok trajanja: 10-12 mjeseci.

Cvjetaču također, odstranite joj lišće, podijelite cvjetaču na cvatove i blanširajte ih 3 min. Rok trajanja je 12 mj. 
Zamrznuti možete i mladi grah, rasut npr. na pladnjevima pa ga pospremiti u vrećice. Rok trajanja mu je 12 mj. Odmrzavanje nije potrebno!
Mahune blanširajte 2 min. Ocijedite ih i pospremite u vrećice. Rok trajanja im je 16 mjeseci.Odmrzavanje nije potrebno!

Rok trajanja zimnice je uglavnom oko godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.