Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Knjiga tjedna

Dirljiva priča o preživljavanju, prijateljstvu i hrabrosti smještena u drevne Pompeje

Naša knjiga tjedna ovoga puta je 'Vučja jazbina' - prvi roman trilogije o životu žena u drevnim Pompejima

vučja jazbina_1.png
Budi najbolja verzija sebe.

Amara je nekoć bila voljena kći jednoga grčkog liječnika i živjela je slobodna. A onda su nakon očeve smrti ona i majka završile na prosjačkom štapu. Amara je sada robinja i prostitutka u Vučjoj jazbini, zloglasnom bordelu u Pompejima, zatočena poput životinje, u vlasništvu okrutnog i bezobzirnog muškarca kojeg prezire.

Inteligentna i snalažljiva Amara prisiljena je skrivati svoju pravu narav – no duh joj ni slučajno nije slomljen. Osokoljena zajedništvom i sestrinskim odnosom koji je uspostavila s ostalim ženama u javnoj kući, Amara pronalazi utjehu u njihovu smijehu i nadama. Jer gradske su ulice prepune prilika – ondje čak i rob najnižeg porijekla može sanjati o novome početku. Ipak, sve u Pompejima ima određenu cijenu. Koliko će Amaru stajati sloboda?

Vučja jazbina prvi je roman trilogije o životu žena u drevnim Pompejima. Elodie Harper novinarka je i nagrađivana spisateljica. Proučavala je pjesništvo na latinskome, i u originalu i u prijevodu, u sklopu studija engleske književnosti, koji je uspješno završila na Oxfordu. Zahvaljujući tome i dan-danas zanima je drevni svijet. Vučja jazbina dirljiva je priča o preživljavanju, prijateljstvu i hrabrosti. Amara i njezine vučice oduševit će vas svojom snagom i odvažnošću.

O autorici:

Elodie Harper završila je studij engleske književnosti na Oxfordu. Trenutačno radi kao izvjestiteljica i voditeljica na ITV Newsu, dok je ranije bila producentica na Channel 4 Newsu. Njezina priča "Wild Swimming" pobijedila je na natječaju kratke priče Bazaar of Bad Dreams 2016., koji je ocjenjivao Stephen King. Kasnije te godine objavio ju je Cemetery Dance u antologiji "Six Scary Stories: Selected and Introduced by Stephen King". Elodien debitantski roman "The Binding Song" objavljen je 2017, a roman "The Death Knock" 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.