Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Knjiga tjedna

Ljudi, himere i anđeli u savršenom romanu za sve ljubiteljice fantastike

Završni dio fantastične trilogije Kći dima i kosti

gargoyle-g7911a5aef_1920.jpg
Foto: Pixabay
Budi najbolja verzija sebe.

Bestselerom New York Timesa Snovi o bogovima i čudovištima, autorice Laini Taylor, trilogija Kći dima i kosti dobiva veličanstven završetak u vrtoglavoj jurnjavi preko rimskih ulica do Kirinskih pećina i marokanske pustinje, a njezini glavni sudionici – ljudi, himere i anđeli – bore se, zaljubljuju i umiru u epskom srazu koji nadilazi dobro i zlo, ispravno i pogrešno, prijateljstvo i zavadu.

Na pomolu razornoga rata, Karou lukavom obmanom preuzima vodstvo nad pobunjenim himerama u želji da ih odvrati od zaklete osvete. Budućnost svjetova, i ljudskog i zvjerinjeg, sada počiva u njezinim rukama.

Nakon što surovi car anđela svoju krilatu vojsku dovede među ljude, Karou i Akiva konačno se ujedinjuju. Ali ne u ljubavi, već u krhkom savezu protiv zajedničkog neprijatelja. No to ironično ostvarenje njihova davnog sna budi nadu da bi zavađeni narodi jednom ipak mogli živjeti u slozi, kao i njih dvoje.

Okruženi sve većom prijetnjom i opasnošću, mogu li Karou i Akiva opstati među bogovima i zvijerima?

O AUTORICI:

Laini Taylor (1971.) američka je autorica fantastike i finalistica Nacionalne nagrade za književnost za mlade (2009). Najpoznatija je po trilogiji "Kći dima i kosti" (naslovi: Kći dima i kosti, Dani krvi i zvjezdanog sjaja i Snovi o bogovima i čudovištima) te duologiji "Sanjar Strange" i "Muza košmara". Za roman "Sanjar Strange"  2018. godine dobila je nagradu Michael L. Printz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Naziv izvornika: Dreams of Gods and Monsters
Prevoditelj: Martina Prnić, Jelena Pataki
Godina izdanja: 2022
Serijal: Kći dima i kosti
Nakladnik: Vorto Palabra
Format: 152 x 240 mm
Broj stanica: 490 stranica
Uvez: meki
Cijena: 139,00 kn

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.